Antena Căutare

Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră pentru români: ”Starea de urgență nu va fi prelungită. Trebuie să mergem mai departe!”

Starea de urgență nu va fi prelungită după 15 mai, a anunțat președintele Klaus Iohannis la finalul ședinței de la Palatul Cotroceni pe care a avut-o cu miniștri. De asemenea, el a precizat că aceasta va fi înlocuită cu starea de alertă.

Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră pentru români: ”Starea de urgență nu va fi prelungită. Trebuie să mergem mai departe!”
Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră pentru români: ”Starea de urgență nu va fi prelungită. Trebuie să mergem mai departe!”

”Starea de urgenă nu va fi prelungită, nu voi emite un nou decret şi astfel data de 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgenţă. Din 15 mai, pentru a ţine epidemia sub control, vom intra în stare de alertă. Starea de urgenţă va fi înlocuită de starea de alertă, prevăzută în legislaţia specifică, care arată cum se acţionează în cazul unei epidemii. Situaţia nu s-a îmbunătăţit. Să nu apară impresia că epidemia a trecut. Din păcate, epidemia nu a trecut, am avut şi astăzi peste 300 de persoane care au fost testate pozitiv. În acest fel nu putem să spunem că boala a trecut, dar trebuie să mergem mai departe şi asta se concretizează prin stare de alertă”, a afirmat preşedintele.

Cabinetele stomatologice, frizeriile și saloanele, redeschise din 15 mai

De asemenea, președintele a anunțat că mai multe unități vor fi redeschise începând din 15 mai.

”După 15 mai putem să ne mișăm în interiorul localității unde avem treaba, dar să NU exagerăm. NU va mai fi nevoie să declarăm unde mergem. Este un prim pas important. Apoi, ce se întâmplă? Așa numita relaxare se va face pas cu pas, fiind la interval de 2 săptămâni. Următorul calup de relaxare va veni pe la 1 iunie.

Pe 15 mai vom aveam la dispozie frizeriile, saloanele de cosmetică, cabinetele stomatologice. Din 15 mai se vor redeschide cabinetele stomatologice, muzeele, dar toate în condiții speciale, de distanțare, cu mască și mănuși”, a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Peste 800 de persoane au murit din cauza coronavirusului

Până astăzi, au fost confirmate 13.512 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19 şi 803 de decese, potrivit bilanţului anunțat de autorități la ora 13.00.

Cele mai multe cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate până în prezent la Suceava - 2.964 şi la Bucureşti - 1.369.

Prognoza meteo, luna mai 2020. Vreme instabilă cu zile caniculare și perioade reci și ploioase... Restricțiile pentru protejarea sănătații sunt posibile încă doi ani! Avertismentul unui epidemiolog: "Avem cunoştin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x