Antena Căutare

UPDATE! MAE a cerut ridicarea imunitatii diplomatului rus care a accidentat o tanara

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, i-a cerut ambasadorului Rusiei la Bucuresti ridicarea imunitatii diplomatului care a lovit cu masina o tanara pe o trecere de pietoni din Bucuresti.

Ministrul de Externe Titus Corlatean a declarat, marti, ca l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Bucuresti in cazul accidentului provocat de un angajat al Ambasadei. Premierul Victor Ponta a spus, de asemenea, ca "vinovatul trebuie sa plateasca" si ca se va face tot posibilul sa i se ridice imunitatea.

Corlatean a precizat ca, din informatiile partii romane, diplomatul rus s-ar fi sustras de la proba cu etilotestul dupa accident si a apreciat ca acesta ar fi trebuit totusi sa accepte testul, pentru a inlatura orice dubiu, chiar daca are dreptul de a se prevala de imunitate in astfel de cazuri. El a mai precizat ca Ministerul roman de Externe analizeaza posibilitatea de a solicita ridicarea imunitatii diplomatului rus.

Interesat de ancheta referitoare la acest accident este si premierul Victor Ponta, care a declarat, marti, ca ministrul Corlatean trebuie sa ia toate masurile permise de conventiile internationale pentru ca persoana vinovata sa plateasca, daca accidentul in care o tanara a fost lovita de un autoturism al Ambasadei Federatiei Ruse constituie o infractiune, considera premierul Ponta.

Tot astazi, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 3 au anuntat ca vor solicita judecatorilor transferul in Federatia Rusa a dosarului accidentului in care a fost implicat duminica un angajat al Ambasadei Rusiei la Bucuresti, informeaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Parchetului, Simona Prescornita, a declarat, marti, ca Ministerul Afacerilor Externe a transmis procurorilor ca persoana implicata in accident are calitatea de diplomat si beneficiaza de imunitate de jurisdictie penala, civila si administrativa pe teritoriul Romaniei.

In consecinta, instanta de judecata este cea care trebuie sa decida transferarea procedurii penale in Federatia Rusa, deoarece procurorii romani nu mai au competenta sa il ancheteze pe secretarul Ambasadei Rusiei.

Sursa: Antena3

FOTO: Intact Images

Ancheta in cazul fetei cazute din tren: "Usa a functionat normal! Copilul a deschis-o ca sa fumeze"... Vremea va fi deosebit de rece in weekend si apar primele ninsori. Vezi prognoza meteo pana pe 5 noiembrie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x