Antena Căutare

START in inscrierea la liceu! Vezi harta rezultatelor nationale!

Peste 160.000 de elevi sunt asteptati, impreuna cu parintii, incepand de joi, 5 iulie, sa se inscrie la admiterea in liceu, prima etapa de repartizare computerizata urmand sa aiba loc in 14 iulie, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

In intervalul 5-8 iulie, este programata completarea fiselor de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de dirginti. Fisele se completeaza la scoala unde candidatul a absolvit clasa a VIII-a.

VEZI HARTA PE JUDETE A REZULTATELOR LA TESTELE NATIONALE!

In perioada 6-9 iulie, va avea loc verificarea, de catre parinti si candidati, a fiselor editate de calculator, corectarea greselilor in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator. Apoi, pe 13 iulie este programata ultima corectare a erorilor si confirmarea incheierii modificarilor operate in fisele de inscriere. Iar pe 14 iulie, va avea loc repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2012-2013.

Repartizarea se va face in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si in functie de optiunile din fisa de inscriere. Media de admitere este media artimetica dintre media generala a anilor de gimnaziu si media de la examenul de evaluare nationala. In 15 iulie, vor fi afisate, in unitatile de invatamant gimnazial, listele cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate in unitatile de invatamantul liceal de stat din judet/municipiul Bucuresti.

Iar pe 16 iulie, este programata afisarea de catre fiecare unitate de invatamantul liceal a listei candidatilor repartizati in acea unitate. In perioada 16-26 iulie, absolventii vor depune dosarelor de inscriere in unitatile de invatamant la care au fost repartizati.

A doua repartizare computerizata va avea loc in 23 iulie. La aceasta etapa vor fi distribuiti candidatii care nu au participat la prima repartizare, cei ramasi nerepartizati dupa prima etapa a admiterii, candidatii care au fost respinsi la liceele/clasele care organizeaza probe de aptitudini, precum si care au sustinut probe de verificare a cunostintelor de limba moderna sau de limba materna.

In intervalul 27-30 iulie, comisiile judetene de admitere rezolva situatiile speciale ivite dupa cele doua etape de repartizare computerizata. Iar in zilele de 6 si 7 septembrie va avea loc repartizarea absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare.

Trei licee din Bucuresti conduc topul mediilor de admitere

La admiterea de anul trecut, Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti a fost lider in clasamentul primelor zece licee din Romania, alcatuit dupa media ultimului admis. La "Sfantul Sava", aceasta medie a fost de 9,60. Urmatoarele in clasament au fost colegiile nationale "Mihai Viteazul" si "Gheorghe Lazar", ambele tot din Capitala, unde ultima medie a fost 9,52, potrivit statisticilor MECTS.

Admitere in liceu: 20 de elevi au 10 pe linie in Bucuresti... Elicopter militar, prabusit in Buzau: 4 victime...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x