Antena Căutare

Statuia regelui Carol I din Piata Revolutiei, vandalizata de 1 Decembrie

De Ziua Romaniei, statuia care il reprezinta pe Regele Carol I, amplasata in Piata Revolutiei, a fost vandalizata. Persoane necunoscute au scris, cu vopsea rosie, mai multe texte pe soclul statuii. Statuia, opera sculptorului Florin Codre, a fost urcata pe soclul la inceputul lunii noiembrie si urmeaza sa fie inaungurata. Este in intregime din bronz si are o inaltime de 13 metri.

Muncitorii care lucreaza la amplasarea statuii au vazut textele scrise pe soclu. Pe partea frontala a soclului era scris, cu vopsea rosie, "Cinste lui", iar pe o alta latura un mesaj pentru primarul Capitalei, caruia i se cerea demisia pentru ca lucrarile la Stadionul National nu au fost finalizate.

Si cei care au venit sa depuna flori la statuia lui Regelui Carol I sunt nemultumiti pentru ca lucrarile nu s-au finalizat inca.

Arhitectii sustin ca, intr-o saptamana, lucrarile vor fi terminate. Statuia care il infatiseaza pe Regele Carol I este opera sculptorului Florin Codre si a fost urcata pe soclu la inceputul lunii noiembrie.

Este in intregime din bronz si are o inaltime de 13 metri. Statuia reproduce modelul celei create in 1939, la initiativa Regelui Carol al II lea.

Politicieni americani il vor mort pe fondatorul WikiLeaks. Interpol-ul emite mandat international de arestare pe numele ... Incidente la parada: Doi soldati au facut hipotermie, altul a lesinat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x