Antena Căutare

Program guvernamental 2018. Se dau bani de la stat! Sute de lei, anual, primă pentru copiii până în 18 ani

Un nou program guvernamental urmează să fie adoptat prin Ordonanță de Urgență și aduce o noutate absolută în România: economii ale părinților, pentru copii, cu o contribuție din partea statutul, sub formă de prime anuale. 

Un nou program guvernamental urmează să fie adoptat prin Ordonanță de Urgență și aduce o noutate absolută în România: economii ale părinților, pentru copii, cu o contribuție din partea statutul, sub formă de prime anuale.

Cum funcționează? Trezoreria Statului va deschide automat conturi copiilor cu vârste de până la 18 ani, iar părinţii vor putea depune bani. Statul va veni cu 600 lei anual, dacă în cont s-au depus într-un an mai mult de 1.200 lei, dar banii vor fi accesibili abia după vârsta majoratului. De asemenea, se aplică o dobândă de 3% pe an.

Ajutor pentru tineri sau împrumit pentru stat?

Programul se vrea un ajutor pentru tineri, dar la fel de bine poate fi şi un împrumut accesibil pentru stat. Potrivit unui calcul făcut de digi24.ro, dacă se ia în considerare o medie a inflației de 5 procente în următorii 18 ani, valoarea reală la sfârșitul perioadei de economisire va fi de 1.273 de lei.

Potrivit proiectului, statul va deschide automat conturi de economii pe numele minorilor chiar de anul acesta. Şi, potrivit statisticii oficiale, vorbim despre peste patru milioane de copii.

600 de lei anual, de la stat, dacă sunt depuși 1.200 în cont

Părinții, dacă vor dori acest lucru, vor putea depune diferite sume de bani în respectivul cont. Dacă depun cel puţin 1.200 de lei într-un an, guvernul ar urma să adauge o primă de 600 de lei plus o dobândă de 3% pe an, mai notează sursa citată.

Dacă la finalul anului suma depusă este mai mică decât 1.200 de lei, titularul contului nu va beneficia de prima de stat, dar va primi în continuare dobânda. Însă, dacă depunerea anuală depăşeşte pragul minim, s-ar putea ajunge la un randament anual de 40 la sută pentru toată perioada. Sumele nu pot totuşi să depăşească 100.000 euro.

Vremea a luat-o razna complet! Ninsori abundente și viscolite, în mai multe regiuni din țară! Zona în care STRATUL de ZĂ... Black Friday 2018. Câte categorii de produse vor fi la reduceri pentru români...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x