Live acumObservator 12
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Statul român a achiziționat 45 de tone de echipamente medicale și 100.000 de combinezoane. Vor fi aduse aduse la București cu o aeronavă NATO

Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protecție, au fost achiziționate de statul român din Coreea prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră.

Statul român a achiziționat 45 de tone de echipamente medicale și 100.000 de combinezoane.

Zborul este efectuat cu o aeronavă C-17 Globe Master III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Capabilității de Transport Aerian Strategic.

MApN anunță că a solicitat Capabilității de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la București. Aeronava va ateriza pe Aeroportul Otopeni joi, 26 martie.

Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Capabilității de Transport Aerian Strategic.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro