Antena Căutare

Statul vrea să le deschidă conturi tuturor copiilor din România, fără acordul părinților! Câți bani ar putea aduna în „pușculiță”, până la majorat

Statul ar putea deschide conturi pe numele tuturor copiilor din România. În „Contul Junior", părinţii vor putea depune, dacă vor dori, bani pentru viitorul celor mici. Pentru aceste conturi se acordă dobânzi mai mari ca la bănci, dar și o primă anuală pentru suma minimă de 1.200 de lei.

Statul ar putea deschide conturi pe numele tuturor copiilor din România. În „Contul Junior", părinţii vor putea depune, dacă vor dori, bani pentru viitorul celor mici. Pentru aceste conturi se acordă dobânzi mai mari ca la bănci, dar și o primă anuală pentru suma minimă de 1.200 de lei. Există, însă, şi o condiţie.

Contul Junior va fi deschis automat la Trezorerie, fără ca părintele să facă o cerere specială în acest sens. Va fi pe numele copilului şi tot copilul este singurul care poate retrage banii, atunci când împlineşte 18 ani.

Un copil care are un astfel de cont încă din primul an de viaţă va aduna, la majorat, aproape 32.500 de lei. Suma reprezintă contribuţia anuală de 1.200 de lei, la care se adaugă dobânda de 3% şi prima de la stat.

Prima este de 600 de lei pe an, pentru fiecare 1.200 de lei depuşi. Se va acorda, însă, numai în momentul ridicării banilor de către copilul major.

Dacă suma depusă anual este mai mică de 1.200 de lei, copilul va pierde prima pentru anul respectiv.

Un dezavantaj este faptul că banii pot fi retraşi doar atunci când copilul împlineşte 18 ani, spre deosebire de produsele bancare care oferă mai multă flexibilitate. Mai devreme, banii pot fi retrași doar în cazul unor boli grave.

Nu există o dată de la care se va aplica proiectul, deoarece acesta a primit avizul negativ din partea Consiliului Economic şi Social. Urmează, însă, ca proiectul să fie incluse câteva amendamente şi apoi să fie retrimis pentru aprobare.

ALARMANT! FOCAR de infecție într-o localitate din Maramureș! VIRUSUL ar fi fost introdus dinadins... Veste excelentă pentru elevi! Ar putea primi câte un borcan cu miere în fiecare lună. De când va începe proiectul în șco...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x