Antena Căutare

22% dintre pacienții care merg la spital sunt infectați cu coronavirus. Profesorul Streinu Cercel: "Virusul încă circulă, lumea să nu uite"

Medicul Adrian Streinu-Cercel este de părere că pericolul răspândirii coronavirusului încă există în România, în ciuda măsurilor de relaxare. Profesorul a explicat că aproximativ 22% dintre pacienții care merg la spital și sunt testați sunt infectați cu Covid-19. Mai mult, acesta susține că masca și spălatul pe mâini sunt elemente ce vor face diferența în materie de infectări.

22% dintre pacienții care merg la spital sunt infectați cu coronavirus. Profesorul Streinu Cercel: "Virusul încă circulă, lumea să nu uite"
Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balș din Capitală

Managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală a acordat un interviu pentru emisiunea „Marius Tucă Show”. Streinu Cercel a dezvăluit că circa 22% dintre pacienții care merg la spital sunt depistați pozitiv.

„Circa 22% din pacienții care se prezintă (la spital - n.red.) sunt pozitivi. (...) Orice cercetare e benefică. E bine să se facă cercetări. Lumea nu trebuie să uite că acest virus e în circultație pe teritoriul României. Nu trebuie să ne relaxăm în fața virusului. Tot ce am învățat până acum trebuie să aplicăm în continuare. Masca e cea care va face diferența, apa și săpunul sunt cele care vor face diferența”, a spus Adrian Streinu Cercel, pentru sursa citată.

Citește și: Când vine nota de plată pentru ”euforia” din weekend. Alexandru Rafila, noi declarații: ”În șapte zile vom afla dacă avem probleme!”

Streinu Cercel: România stă foarte bine la numărul de decese

„România a făcut lucruri foarte bune. Nu s-a jucat cu termenii. România nu și-a permis să se joace cu termenii. România a acționat ca un tot. Populația a înțeles de la început că e la risc. Fără populație nu am fi ajuns aici. Mai facem noi mici scăpări, dar, în general, România s-a comportat foarte bine. Au intervenit și autoritatile. Starea de urgență a fost pusă la punct. Mă uit la datele oficiale de azi. Italia, 145 de decese, Spania, 87 de decese, Franța, 483 de decese, (...) România,16 decese. E un lucru bun”, a mai spus managerului Institutului „Matei Balș”.

Terasele, restaurantele, hotelurile, redeschise total în România. Data a fost făcută publică de premierul Orban... Nor gros de fum pe cerul Capitalei, în urma unui incendiu puternic. Au ars anvelope şi materiale de la autoturisme dezme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x