Strigător la cer! A murit la două zile după ce s-a născut. Părinții dau vina pe medici și vor să facă dreptate

Ionela Irimia și soțul său, Viorel Vasilică, acuză medicii de la maternitatea "Cuza Vodă" din Iași de neglijență, după ce fiica lor a murit la aproximativ două zile după naștere. Ei au depus în acest sens plângere la poliție.

Ionela Irimia și soțul său, Viorel Vasilică, acuză medicii de la maternitatea "Cuza Vodă" din Iași de neglijență, după ce fiica lor a murit la aproximativ două zile după naștere. Ei au depus în acest sens plângere la poliție.

"Vreau să se facă dreptate. Nu am cuvinte. În timpul internării, soției i s-a spus că sarcina e foarte bună. La a doua internare i-au dat doar supozitoare și calmante. Nu i-au mai făcut analize, ecografii. Cât a fost internată o tot întrebau de ce nu se duce acasă pentru că nu e de naștere. Când a născut, la 43 de săptămâni, i-au spus că a venit prea târziu și că trebuia să nască cu o săptămână mai devreme. Am fost la Poliție și Parchet, unde am dat declarație și am depus plângere pentru că au fost neglijenți", a declarat presei, Viorel Vasilică.

Femeia susține că, pe parcursul sarcinii, nu a avut un doctor care să o supravegheze, dar a venit mereu la medicul de familie și la spital pentru investigațiile medicale necesare.

Pe 30 noiembrie, femeii i s-a făcut rău. După ce a născut, medicul i-a spus că bebelușul a înghițit puțin lichid, i-a ajuns în plămâni, și a fost dus la Terapie Intensivă. Două zile mai târziu, fetița a murit.

„Medicul de la copii mi-a spus în față că a stat prea mult în burtă, s-a agitat și a înghițit și materie fecală și lichid și i-a ajuns la plămân", a povestit Ionela Irimia.

Ea a povestit că pe 3 noiembrie a fost internată la Spitalul "Cuza Vodă", unde a rămas timp de aproape două săptămâni.

"Mi-au făcut analize în urma cărora mi-au găsit o infecție urinară. După ce m-au tratat, pe 18 mi-au dat drumul acasă, spunându-mi că dacă am probleme să sun la salvare și să vin înapoi. După câteva zile de stat acasă mi s-a făcut rău. Am sunat la salvare și m-au adus tot aici. (...) Mi-au făcut un ecograf, a venit o doctoriță și mi-a spus — 'De ce ați venit? Trebuia să luați un supozitor sau altceva pentru durere. De ce ați venit să stați pe patul spitalului? Mai bine stăteați acasă'. Aveam deja 41 de săptămâni. (...) Mi-au spus că încă nu e deschis colul și nu pot naște. O altă doctoriță, care era de gardă, a spus 'dacă aveai doctorul tău știai când trebuie să naști. Nu veneai să stai aici' ", a mai spus Irina Irimia.

Femeia susține că, în urmă cu câțiva ani, a născut tot la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie "Cuza Vodă" din Iași, după o sarcină nesupravegheată. Atunci copilul ar fi murit asfixiat după ce ar fi înghițit lichid amniotic care a ajuns în plămâni.

Reprezentanții Spitalului de Obstetrică și Ginecologie spun că fetița avea la naștere 2,700 de grame, și a decedat la 44 de ore după naștere din cauza "aspirației de lichid amniotic și sindrom de hipertensiune pulmonară persistentă".

Conducerea maternității a demarat o anchetă internă, informează Agerpres.

Ultimele știri