Antena Căutare

Structura anului școlar 2018. Ce îi trebuie copilului la grădiniță

Structura anului școlar 2018. Ce îi trebuie copilului la grădiniță. Bagajul sau trusoul copilului la grădiniță cuprinde mai multe elemente, respectiv, pijama, prosop, încălțăminte de interior, sac de pânză sau rucsac, schimburi, batiste nazale, umeraș pentru haine și sac pentru încălțăminte

Structura anului școlar 2018. Ce îi trebuie copilului la grădiniță Galerie
Ce îi trebuie copilului la grădiniță | pexels.com

Dacă anul acesta ziua de 10 septembrie nu va fi doar o zi în care copii încep școala, ci ești și tu unul dintre acei părinți îngrijorați, atunci trebuie să știi cum să te pregătești. Prima zi de grădiniță din viața copilului tău este mai dificilă decât ai crede având în vedere că 2 ani, voi doi ați fost aproape nedespărțiți.

Este posibil ca micuțul să înceapă să plângă o dată ajuns la grădiniță, un mediu complet nou pentru el. De aceea, este indicat să îl duci la grădinița la care va merge de la 10 septembrie cu câteva zile înainte pentru a se familiariza cu mediul, jucăriile, camerele și educatoarea. Astfel, el se va acomoda mult mai ușor și va reuși să devină mai prietenos.

În câteva săptămâni, copilul tău se va acomoda în noul spațiu și chiar se va bucura dimineața când va merge la grădiniță locul unde urmează să se vadă cu prietenii săi. Chiar dacă educatoare nu va reuși să ofere fiecărui copil în parte atenția pe care aceștia o primesc de la părinții lor, ea este cea care îi va îndruma în primii lor ani și cu toții știm că startul este cel mai important.

Atunci când faci cumpărăturile pentru începerea grădiniței alături de micuțul tău trebuie neapărat să încropești o listă ce te va ajuta sa nu uiți nimic important. Pe lângă faptul că vei putea bifa toate elementele de pe listă, vei putea, de asemenea, să îi dai copilului tău dreptul de a-și alege rechizitele. De asemenea, este necesar să îi explici întrebuințarea fiecărui obiect.

Lista cu tot ce îi trebuie micuțului tău la grădiniță trebuie să conțină:

-rucsac – cu schimburi curate și alte materiale (de preferat să aibă numele lui complet inscripționat pe el sau cu o etichetă vizibilă). În acest rucsac vei pune și dosarul cu activități desfășurate în cursul săptămânii.

-rucsac sau sacoșă în care îi poți lua schimburile murdare

-schimburi de haine (body, pijama, bluză, pantaloni, încălțări, șosete, chiloței, pamperși)

-prosop (de preferat să aibă agățătoare și să fie inscripționat numele său complet pe el)

-bilețel cu numărul tău de telefon (acesta ar trebui să fie atașat în rucsac)

-lenjerie de pat (doar dacă acesta este regula grădiniței)

-periuță de dinți

-pastă de dinți

-o jucărie preferată (doar în primele zile de la începerea grădiniței) De obicei, grădinițele nu permit copiilor să își aducă propriile jucării. Stocul de jucării al unei grădinițe este unul suficient de mare. Cu toate astea, li se permite copiilor să vină în perioada de acomodare (1-2 săptămâni) cu jucăria sau păturica lor preferată.

-un album foto – cu fotografii de familie, cu poze ale copilului, poze cu mama, poze cu tatăl, poze cu bunicii, poze cu frații – albumul foto îl va ajuta pe copil să se adapteze mai ușor noului mediu de la grădiniță.

Este posibil ca unele grădinițe să aibă stocul de rechizite deja făcut, fără sa mai fie necesar să cumperi tu acuarele, carioci, culori, bloc de desen și penar cu accesorii. De aceea trebuie să întrebi personalul grădiniței înainte de începerea anului școlar.

Pregătește-l pe cel mic de prima zi de grădiniță și ajută-l să scape de emoții. Astfel el va fi relaxat și se va bucura de prezența noilor colegi, fiind dornic de a descoperi noi lucruri și de a-și dezvolta abilitățile.

Sursă foto: pexels.com

Se strică vremea! Anunțul de ULTIMĂ ORĂ făcut de meteorologi! Județele în care e COD PORTOCALIU DE ploi torențiale și v... Pericol de MOARTE pe litoralul românesc! Turiștii care nu se feresc riscă să intre în COMĂ!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x