Antena Căutare

Studenți la medicină prinși cu droguri. Aceştia riscă ani grei de închisoare

18 persoane sunt reținute pentru trafic de droguri, dintre care opt sunt arestate și 10 sunt cercetate în stare de libertate. Printre acestea se află și studenţi străini la medicină în Republica Moldova.

Polițiștii au efectuat mai bine de 30 de percheziţii în Capitală şi la Cahul, fiind depistate două laboratoare de cultivare şi prelucrare a plantelor de canabis. Informaţiile au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă. Ion Ţurcan, reprezentant al Institutului Naţional de Investigaţii, a declarat că organizatorul acestei grupări criminale este un cetăţean al Israelului, în vârstă de 23 de ani. Cele zece persoane care sunt cercetate în stare de liberate deocamdată nu au o calitate procesuală.

Din numărul total de persoane vizate în dosar, 14 sunt consumatori activi de droguri. Potrivit oamenilor legii, documentarea persoanelor implicate în păstrarea, transportarea şi distribuirea drogurilor a început în luna iunie a anului curent şi mai continuă.

Droguri erau comercializate inclusiv în instituţiile de învăţământ. Oamenii legii mai spun că printre persoanele cercetate este şi o persoană din mediul academic.

Acesta a recunoscut că a cultivat marijuana pentru a obţine profit. Mihai Vodă, reprezentant al Biroului Migraţie şi Azil, a spus că a fost constatată încălcarea termenului de şedere de către o parte dintre cetăţenii străini vizaţi.

Ca urmare a finalizării acţiunilor de urmărire penală, Biroul va decide asupra anulării dreptului de şedere în privinţa acestor persoane.

„Vârsta străinilor variază între 21 şi 24 de ani, iar majoritatea sunt din Israel. Regretabil este faptul că cea mai mare parte din aceşti studenţi străini sunt viitori medici”, a mai spus Mihai Vodă. Suspecţii riscă de la 7 la 15 ani de închisoare dacă le va fi demonstrată vina în instanţa de judecată.

Şeful Centrului antiterorist din cadrul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Sergiu Miţelescu, a declarat că unii dintre studenţii străini, în special de origine arabă, s-au implicat în diferite activităţi ce generau riscuri, inclusiv situaţii de conflict în privinţa cetăţenilor Republicii Moldova.

Au fost efectuate mai multe măsuri operative, timp de trei ani, iar circa 30 de studenţi străini au fost îndepărtaţi forţat din ţară.

Biserica a crescut prețurile! Cât costă pomelnicul în post și ce trebuie să faci pentru a beneficia de ”serviciile” preo... Accident cumplit pe Transfăgărășan: O fetiță de șapte ani și mama ei au murit din cauza unui șofer beat și fără permis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x