Căutare Live

Pericol imens pentru studenții români! Cum își riscă sănătatea. Medicii trag un semnal de alarmă!

Studenţii români și corporatiștii îşi riscă sănătatea cu pastile „inteligente” - medicamente nootropice pentru mărirea capacităţii de lucru în timpul perioadelor intense de muncă intelectuală.

Ilustrație.

Aceste medicamente, despre care specialiștii avertizează că pot da dependență, sunt ilegale în România, dar sunt la vânzare liberă pe internet.

„Lucrezi cu foarte mult spor şi cu foarte mare eficacitate, nu îţi fuge mintea... te pui la masă şi lucrezi. Eu, de exemplu îmi puneam alarma pe ceas ca odată pe oră să ies afară la o ţigară, să dau două ture de clădire pentru că altfel stai patru ore fără să îţi dai seama că lucrezi într-una”, a spus Luca, student in anul III la Managementul Afacerilor.

Ca el, zeci de studenţi aleg să cumpere de pe diverse site-uri pastile ilegale care să le ridice capacitatea de memorare şi de concentrare.

„Zici că era o pastiluţă de concentrare pe care o iei pe timp de o lună sau o lună jumate, doar că o iei acum şi îşi face efectul instantaneu”, a spus şi Claudiu, student în anul III la Facultatea de Drept.

Specialiştii spun că aceste pastile au efecte secundare precum insomniile sau stările de anxietate şi pot crea şi dependenţă, potrivit Mediafax.

„Nootropicele sunt foarte la modă, tinerii le preferă pentru că îi ajută la examene. De asemenea sunt mulţi corporatişti care apelează la aceste nootrope pentru că le dau posibilitatea să muncească foarte mult fără pauze”, a spus psihologul Keren Rosner.

Psihiatrii spun că medicamentele de acest fel sunt folosite în medicină în afecţiuni unde există leziuni la nivelul creierului şi unde nootropicele ar ajuta la refacerea creierului.

„Clasificarea lor ca nootropice vine din neurologie, unde în mod obişnuit ele sunt folosite cu o bază variabilă de dovezi clinice în acele boli cum sunt accidentele vasculare, sau traumatismele cranio-cerebrale unde există leziuni la nivelul creierului şi unde nootropicele ar ajuta la refacerea creierului”, a explicat doctorul Gabriel Diaconu, psihiatru.

Unul dintre medicamentele căutate de studenţii şi corporatiştii din România sporeşte capacitatea atât de mult, încât un individ poate munci ore în şir fără întreruperi. Altul este legal în 21 de state din Europa, dar nu şi în România.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... „Hai, șmechere!” Zece elevi și-au bătut, cu pumnii și picioarele, un coleg, în timp ce martorii filmau și îi încurajau p...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri