Antena Căutare

Studiu: Cazurile de tumoare cerebrala s-au inmultit de 5 ori in ultimii 10 ani

Romania se confrunta cu o adevarata explozie de tumori cerebrale in randul copiilor. Cazurile s-au inmultit de peste 5 ori in ultimul deceniu. Medicii sunt luati prin surprindere de rapiditatea cu care se dezvolta tumorile dar si de varstele tot mai mici la care apar aceste celule anormale.

Aproape ca e imposibil sa-ti imaginezi cum la numai o luna de la nastere un copil poate dezvolta o tumora cerebrala. Se intampla insa...si uimitor, tot mai des in ultimii ani.

Daca, in urma cu cativa ani, un neurochirurg gasea o tumora cerebrala la cateva luni, acum identifica aproape saptamanal una pe tomografiile pacientilor.

De la inceputul anului acesta 2011 si pana in momentul de fata au fost in total diagnosticate 18 cazuri. Neurochirurgii sunt alarmati de numarul foarte mare de tumori inregistrat in ultimil an, in special la varste foarte mici.

In general tumorile au crescut la toate varstele dar segmentul cel mai afectat este cel al copiilor. In special a celor 0 - 3 ani. Specific Romaniei este faptul ca acestea sunt extrem de agresive, iar o "explozie" a lor s-a inregistrat in special la copiii mai mici de 16 ani

Unele chiar depasesc posibilitatile operatorii , copilul este foarte mic, tumora este foarte mare si tumora merge cu o rapididate formidabila afectand intreg organismul .

Tumorile cerebrale sunt responsabile pentru 15% din cancerele la copii. Cum copiii mici deseori nu se plang de aceste simptome, parintii trebuie sa se bazeze pe observatiile lor pentru a le depista. In functie de tipul tumorii si de promptitudinea diagnosticului, rata de supravietuire la copii de cinci ani variaza intre 40 si 80%.

Sursa: Antena3

Foto: bio.davidson.edu

Liderii sindicali acuza ANI de incercarea de a opri protestele... Gripa B ameninta Romania!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x