Antena Căutare

Studiu: Femeile din Romania si Bulgaria, cele mai expuse riscului de saracie si excluziune sociala din UE

Femeile din Romania si Bulgaria sunt de doua ori mai expuse riscului de saracie si excluziune sociala, comparativ cu media Uniunii Europene potrivit unui studiu Eurostat, publicat in contextul Zilei Femeii.

Astfel, potrivit datelor pe 2010, 42,1% dintre femeile din Romania sunt afectate de saracie si excluziune sociala.


Cercetarea arata aceleasi fenomene si in randul barbatilor. 40,8% dintre barbatii din Romania sunt expusi riscului de saracie si excluziune sociala. Procentele sunt aproape duble comparativ cu media la nivelul UE 27, care indica 24,5% in cazul femeilor si 22,3% in cazul barbatilor.

Si in ceea ce priveste rata de ocupare a locurilor de munca Romania este printre statele in care procentul femeilor angajate este relativ scazut, adica de 59,5 %. Procente de ocupare mai scazute decat in Romania s-au mai inregistrat in cazul femeilor din Italia (51,4%), Grecia (53,9%), Spania (57,3%) si Ungaria (57,6%).

Potrivit sondajului Eurostat citat de Mediafax, in Romania erau acum doi ani 105,4 femei la suta de barbati, respectiv 147 de femei la suta de barbati in cazul categoriei de varsta de peste 65 de ani. In UE sunt, in total, 257 de milioane de femei si 245 de milioane de barbati, respectiv 104,8 femei la 100 de barbati. In tarile baltice numarul femeilor este aproximativ de doua ori mai mare comparativ cu cel al barbatilor.

Foto: Intact Images


Foto: Intact Images

VIDEO! Cat de urat vorbeste un preot pe aeroportul din Otopeni... Ancheta la Penitenciarul Codlea: Adjunctul inchisorii si 3 ofiteri, retinuti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x