Antena Căutare

Fumezi, deci muncesti mai putin. Vezi aici care este legatura!

Fumatorii au fost luati la ochi de cercetatori, care au ajuns la concluzia ca dependentii de tutun lipsesc de la munca mai mult decat cei care nu au acest viciu.

Fumezi, deci muncesti mai putin. Vezi aici care este legatura!
| intactimages.ro

Fumatorii lipsesc de la munca, in medie, cu doua sau trei zile mai mult decat nefumatorii, arata rezultatele unui studiu efectuat recent. Spre exemplu, absenteismul la serviciu a costat Marea Britanie, anul trecut, aproape 1.400 de milioane de lire sterline. Da, ati citit foarte bine, iar asta inseamna aproximativ 1.735 de milioane de euro.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie au fost efectuate 29 de studii independente, intre anii 1960 si 2011, in Europa, Australia, Noua Zeelanda, Statele Unite si Japonia. Astfel, s-a dovedit ca, la fumatori, probabilitatea de a lipsi de la munca este cu 33 la suta mai mare, mai exact cu 2,7 zile pe an.

Mai mult decat atat, cercetatorii au ajuns la concluzia ca fumatorii isi pot pierde job-ul mai repede. Acesta este si motivul pentru care dependentii de tigari sunt incurajati sa renunte la viciu.

Studiul mai arata ca si copiii care traiesc in casa cu fumatori au tendinta de a parasi scoala.

Ce angajari mai fac companiile din Romania... Teleorman: Un elev a ajuns la spital dupa ce a fost "strans in brate" de un coleg...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x