Antena Căutare

Studiu IRES: Romanii vor intoarcerea la examenele de admitere

Conform sondajului de opinie al Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie – IRES, realizat pe un esantion reprezentativ la nivel national, cei mai multi romani sunt de parere ca accederea la liceu sau la facultate ar trebui sa se faca pe baza de concurs - 75%, in timp ce 14% considera ca ar trebui sa se tina cont si de dosar, si de un examen. Doar 9% considera ca admiterea exclusiv pe baza de dosar ar fi cea mai buna solutie.



In acest context, numarul celor care recunosc ca au apelat la meditatii pentru copiii lor - 41%, este cu 9% mai mic decat in septembrie 2010, 60% dintre parintii fiind de parere ca elevii care iau meditatii obtin note mai mari. Materia la care s-au luat cele mai multe meditatii este matematica (90%).

In conceptia romanilor, necesitatea introducerii studiului suplimentar este motivata de urmatoarele aspecte: peste 90% declara ca vor sa aiba un copil bine pregatit; 68% isi exprima acordul (total sau partial) cu faptul ca profesorii nu isi fac treaba la clasa, spre deosebire de 54% care raspundeau la fel anul trecut .

Studiul releva faptul ca in continuare romanii cred ca educatia are un rol primordial in reusita profesionala, 8 din 10 declarand ca, pe ei insisi, scoala i-a ajutat sa reuseasca in viata (83% in 2011, 82% in 2010), in timp ce in jur de 15% dintre acestia declara contrariul.

Tot articolul, in Jurnalul National

Peste 3.200.000 de elevi incep scoala. Vezi structura noului an scolar!... A murit George Marinescu, fostul prezentator al Telejurnalului inainte de 1989...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x