Antena Căutare

Studiu: Peste trei sferturi dintre romani, afectati de criza economica

Criza economica a avut un impact mai mare asupra femeilor, antreprenorilor si angajatilor cu studii superioare, precum si asupra persoanelor care pentru moment nu au un loc de munca. Potrivit unui studiu realizat de Mercury Research inainte de anuntarea masurilor de austeritate ale guvernului, peste 75% dintre romani au fost afectati de criza financiara, in timp ce un sfert dintre barbatii cu varsta peste 18 ani nu au fost afectati de criza, procent semnificativ mai mare decat cel al femeilor, de 20%.

De asemenea, 9 din 10 antreprenori au resimtit negativ criza economica, in timp ce 55% dintre managerii sau angajatii cu studii superioare au fost afectati. Si persoanele care pentru moment nu au un loc de munca au resimtit puternic impactul crizei, 95% dintre acestea fiind afectate.

Pe de alta parte, 66% dintre romani sunt mai ingrijorati de situatia lor financiara decat in urma cu sase luni, procentul fiind mai mic decat in luna martie din 2009 (75%), dar situandu-se in continuare peste nivelul din noiembrie 2008, cand apareau primele semne ale crizei in Romania si cand doar jumatate (53%) isi exprimau aceasta temere.

Principalele temeri sunt legate de imposibilitatea de a mentine acelasi stil de viata ca in prezent (40%), de scaderea veniturilor (39%) sau de nesiguranta de a face fata cheltuielilor curente (38%).

Temerile legate de imposibilitatea de a putea plati ratele sunt valabile pentru 15% dintre romanii cu varsta peste 18 ani, iar 14% se tem ca nu vor mai putea face economii sau investitii ca in anii trecuti.

Legat de evolutia stabilitatii financiare a bancilor in urmatorul semestru, ponderea celor care considera ca situatia se va inrautati a scazut fata de anul trecut, de la 61% la 40%

Sursa: Financiarul

VIDEO! Incendiu puternic in Piata Resita din Bucuresti... Nicio zi fara proteste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x