Antena Căutare

Primele date ale recensamantului din 2012: Populatia Romaniei scade incet, dar sigur!

Populatia Romaniei scade incet si sigur. Datele preliminare ale recensamantului organizat anul trecut in octombrie arata clar: suntem mai putini cu peste doua milioane si jumatate de oameni decat acum zece ani.

Cifrele spun clar - in Romania, femeile detin puterea. Cel putin din punct de vedere numeric. La noi in tara, populatia de femei este de 51,3%.

Tot cifrele arata ca romanii sunt mai putini pe zi ce trece. In urma cu un deceniu, Romania avea 21 de milioane de locuitori. Acum, insa, putin peste 19 milioane. Daca instictul de conservare ne lipseste, avem foarte dezvoltat simtul proprietatii. Peste 99% dintre romani locuiesc in gospodarii proprii. Teoretic, fiecare roman are propria lui camera, din moment ce au fost numarate, in tot teritoriul, 22 de milioane de camere de locuit, cel putin.

Romanii, insa, nu par interesati de confort. aproape jumatate dintre ei avand inca toaletele in spatele curtii. In ceea ce priveste densitatea populatiei, aceasta este de 79,9 locuitori pe kilometrul patrat.

Peste 90,6% dintre romanii care au luat parte la recensamant au declarat ca vorbesc limba romana, iar 6,7 maghiara si 1,3 romani. De asemenea, suntem si un popor religios, din moment ce doar 0,1% s-au declarat fara religie.

Bucurestiul, cel mai fierbinte punct al Europei. Restrictii de circulatie pentru TIR-uri din cauza caniculei... RATB ar putea majora tarifele din 2013. Vezi care ar fi cauza scumpirilor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x