Antena Căutare

Studiu: Romanii consuma mai putin lapte decat bauturi alcoolice

Romanii consuma mai putin lapte decat bauturi alcoolice, arata datele Institutului National de Statistica INS. Mai mult de o treime din ce pun romanii pe masa provine din propria gospodarie.


O treime dintre alimentele si bauturile consumate sunt din productia proprie. Mai mult de jumatate din ouale ajunse pe mesele romanilor provin direct din gospodariile particulare. Legumele din gradina reprezinta 35% din consumul national.

Romanii consuma peste sase litri de lapte pe luna, din care peste o treime provine din gospodaria personala. Oamenii prefera si fructele autohtone, in ciuda importurilor masive. Nici la capitolul bauturi, romanii nu se lasa mai prejos. 33 la suta din bauturile alcoolice sunt facute in curte.

Datele privind consumul de carne si preparate din carne releva ca doar o patrime provine din productia proprie. Ponderi mai reduse sunt la paine, ciocolata, apa minerala si bauturile nealcoolice.

Sondaj IRES: 60% dintre romani regreta moartea lui Nicolae Ceausescu... Scandal la comemorarea Revolutiei din decembrie '89: Ceremonia a inceput mai devreme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x