Antena Căutare

Subiecte simulare BACALAUREAT 2018. Romanul interbelic, printre cerințele la Limba română

Trei sute de mii de elevi au trecut, astăzi, prin simularea bacalureatului la limba şi literatura română. Un examen pe care din ce în ce mai puţini îl privesc cu emoţie, în condiţiile în care rezultatele la BAC au fost tot mai dezastruoase. Şi nici viitorul nu sună prea bine - doar 30 la sută dintre elevii de clasa a opta au promovat la testul de evaluare la matematică, de la începutul acestei luni

Trei sute de mii de elevi au trecut, astăzi, prin simularea bacalureatului la limba şi literatura română. Un examen pe care din ce în ce mai puţini îl privesc cu emoţie, în condiţiile în care rezultatele la BAC au fost tot mai dezastruoase.

Şi nici viitorul nu sună prea bine - doar 30 la sută dintre elevii de clasa a opta au promovat la testul de evaluare la matematică, de la începutul acestei luni.

Elevii de clasa a unsprezecea şi a douăsprezecea au ieşit cu zâmbetul pe buze de la proba de limba română. Asta deşi unii nu ştiau nici măcar cine sunt autorii operelor din programa de examen.

Profesorii spun că subiectele au fost cât se poate de actuale. Până şi problema rujeolei apărea într-una dintre temele care trebuia să fie comentată.

La profilul REAL, elevii au avut de ales un roman interbelic. Mai usor de atat nu se putea, spun profesorii. Ion, de Rebreanu, Călinescu, Eningma Otiliei, Camil Petrescu, Mircea eliade, aveau de unde sa aleagă, susțin aceștia.

Subiecte simulare BACALAUREAT 2018. Romanul interbelic, printre cerințele la Limba română

Iar la profilul UMAN, cea de-a treia cerință i-a provocat pe elevi să caracterizeze un personaj dintr-un roman al experienței.

Subiecte simulare BACALAUREAT 2018. Romanul interbelic, printre cerințele la Limba română

Imagini apocaliptice în România! Pădure întreagă, rasă de vântul care a lovit cu peste 100 de kilometri pe oră... Imaginile rușinii în România: Sticle de plastic și alte mizerii plutitoare, pe apele umflate ale râului Arieș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x