Antena Căutare

Subventia pentru incalzire, eliminata la cererea FMI. Facturile, cu 60% mai scumpe!

Guvernul a acceptat, in cadrul ultimelor discutii cu FMI, sa elimine subventia la energia termica in perioada imediata. Astfel, factura populatiei pentru incalzire si apa calda ar putea creste cu pana la 60% pana la finele anului. In prezent, subventia pentru producerea energiei termice este acordata atat de la bugetul de stat, cat si de la bugetele locale.



"Exista diferite subventii pentru incalzire. Ajutorul de incalzire pentru cei mai vulnerabili ar putea ramane la acelasi nivel sau ar putea chiar creste. E ista, insa, o subventie acordata de la nivel central, pe care Guvernul vrea sa o elimine in cursul acestui an. Exista, de asemenea, subventii pentru incalzire de la autoritatile locale, dar acestea nu au fost luate inca in considerare", a declarat Franks.

Eliminarea subventiilor in acest an pentru caldura va afecta inflatia care ar putea urca si pana la 6%, depasind cea mai recenta prognoza a Bancii Nationale a Romaniei.

"Ne asteptam ca inflatia (dupa eliminarea subventiilor - n.r.) sa fie undeva intre 5% si 6%. Vom face calculele cand vom sti cu exactitate care sunt schimbarile in ceea ce priveste si modificarile la pretul gazelor", a precizat seful FMI.

Saptamana trecuta, BNR a revizuit prognoza de inflatie pentru acest an, de la 3,6% la 5,1%, fara sa ia insa in calcul posibilele cresteri de preturi administrate.


sursa: Antena3.ro

foto: Intact Images

Vintu, bagat in sala de judecata pe usa magistratilor... VIDEO! Suceava: Fabrica de cherestea, distrusa de un incendiu puternic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x