Antena Căutare

Ministrul Agriculturii a ANUNȚAT! De când le vor fi dați BANI crescătorilor de animale

Acordarea subvenţiilor pentru crescătorii de ovine şi caprine va începe de la 1 noiembrie, iar pentru crescătorii de taurine, de la 1 decembrie, a anunțat, vineri, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Acordarea subvenţiilor pentru crescătorii de ovine şi caprine va începe de la 1 noiembrie, iar pentru crescătorii de taurine, de la 1 decembrie, a anunțat, vineri, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

„Ministerul Agriculturii dă subvenţiile pe care le ştiţi şi pe care le dăm la timp. Un crescător mi-a dat telefon, întrebându-mă când vor începe subvenţiile pentru crescătorii de ovine şi de caprine şi am spus-o foarte clar, începând cu data de 1 noiembrie. Sigur că nu vor primi toţi în prima zi, în data de 1 noiembrie începem să dăm drumul la subvenţiile pentru crescătorii de ovine şi caprine, urmând ca din data de 1 decembrie să dăm drumul şi la crescătorii de taurine, în aşa fel încât să le asigurăm anul acesta o parte din sumele pe care le putem distribui prin bugetul statului, urmând să facem restul de onorări la plată a subvenţiilor la care au dreptul fermierii români în anul viitor, până la 31 martie", a declarat Petre Daea, vineri, la Constanţa, potrivit News.ro.

Ministrul a precizat că în prezent se acordă subvenţii pentru fermierii mici.

Până la această dată, noi am socotit necesar să dăm drumul la subvenţii pentru fermierii mici. Vedeţi pe câmp, situaţia este destul de grea. Datorită secetei terenul este destul de aspru, nu se poate lucra uşor, trebuie să faci mai multe treceri pe unitatea de suprafaţă, faci cheltuieli suplimentare, iată că îţi trebuie bani. Şi atunci este absolut nevoie să intervii şi să susţii aceşti mici producători care de regulă nici nu au dotarea necesară pentru a executa lucrările la timp şi în condiţii bune. (…) Avem plecat din APIA central, pe fluxul de plată, pentru 400 şi ceva de mii de fermieri, mai bine de jumătate din fermierii care au depus cererea unică", a explicat ministrul.

Petre Daea a avut, vineri, o întâlnire cu crescătorii de ovine, la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor din Constanţa.

E din ce în ce mai rău! Fenomenul „Zombi” a ajuns şi la Zalău! Cum a fost surprins un tânăr pe stradă. VIDEO... CUTREMUR NEOBIȘNUIT în România! Încă un seism a avut loc, vineri seară. Ce magnitudine a avut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x