Antena Căutare

Suceava: Procurorii fac cercetări după ce un angajat de la Finanţe Publice, internat în spital cu Covid-19, a revenit la muncă fără a respecta o perioadă de izolare şi fără respectarea normelor de distanţare socială

Procurorii fac cercetări după un angajat de la Finanţe Publice Suceava, care a fost internat la Spitalul Judeţean fiind diagnosticat cu Covid-19, s-a întors la muncă fără a face un al doilea test, fără a respecta o perioadă minimă de izolare şi nici normele privind distanţarea socială. Ancheta a fost deschisă după ce colegii săi au făcut plângere penală.

Potrivit unui comunicat de marţi al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, la această unitate de parchet a fost înregistrată, în 18 iunie, o plângere penală formulată de colectivul de angajaţi ai Compartimentului de Inspecţie Economico-Financiară Suceava / Serviciul de inspecţie economico-financiară Nord-Est din cadrul Direcţiei Generae Regionale a Finanţelor Publice Iaşi.

“Din conţinutul sesizării reiese că unul dintre angajaţi a fost internat în cursul lunii martie 2020 în Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou Suceava, fiind diagnosticat cu virusul SARS-CoV-2, iar imediat după externare a revenit la serviciu fără a respecta o perioadă minimă de izolare, fără efectuarea unui al doilea test şi fără respectarea normelor privind distanţarea socială, punând în pericol sănătatea celorlalţi angajaţi”, se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că, deşi era cunoscută situaţia angajatului confirmat pozitiv, la nivelul conducerii SIEF Nord-Est – DGRFP Iaşi nu s-ar fi respectat măsurile instituite prin reglementările legislative şi procedurile interne privitoare la prevenirea răspândirii COVID-19, prin asigurarea materialelor de protecţie şi dezinfecţie, asigurarea distanţării sociale şi protejarea sănătăţii personale. Procurorii continuă cercetările pentru lămurirea tuturor împrejurările, a circumstanţelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

Sursa : news.ro

Românii trebuie să uite de relaxare din cauza creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus. Restaurantele nu vor fi de... VIDEO. Doi copii și un adult, loviți de o mașină, în Popești-Leordeni! Un copil a căzut sub roți! Atenție, imagini ce vă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x