Antena Căutare

Suciu: Cred că este inadmisibil ca în prima şedinţă de guvern să confunzi execuţia bugetară cu facturi neplătite. Da, domnule premier Ludovic Orban, peste cinci miliarde sunt plăţile efectuate anul acesta pe PNDL şi nu facturile restante

Fostul ministru al Dezvoltării Vasile Daniel Suciu afirmă că îi este greu să înţeleagă "cum un premier care are o oarecare capacitate administrativă nu ştie să citească o execuţie bugetară". "Cred că este inadmisibil ca în prima şedinţă de guvern să confunzi execuţia bugetară cu facturi neplătite. Da, domnule premier Ludovic Orban, peste cinci miliarde sunt plăţile efectuate anul acesta pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi nu facturile restante. Este o diferenţă uriaşă", spune el.

"Nu am putut să nu observ începutul şedinţei de Guvern când premierul Ludovic Orban spunea că lăsăm restanţă pe PNDL de cinci miliarde de lei. Mi-e foarte greu să înţeleg cum un premier care are o oarecare capacitate administrativă nu ştie să citească o execuţie bugetară. Cred că este inadmisibil ca în prima şedinţă de guvern să confunzi execuţia bugetară cu facturi neplătite. Da, domnule premier Ludovic Orban, peste cinci miliarde sunt plăţile efectuate anul acesta pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi nu facturile restante. Este o diferenţă uriaşă şi cred că ar fi bine, atunci când spuneţi ceva în spaţiul public, să aveţi şi documentarea necesară”, a afirmat Daniel Suciu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Suciu a menţionat că "poate guvernul şi poate acest minister nu a făcut lucruri care să iasă în evidenţă", însă a făcut "foarte multe lucruri mici, care fac diferenţa”, referindu-se la cele peste 12.000 de proiecte în valoare de peste 47 de miliarde de lei pe programele PNDL 1 şi 2.

El a precizat că 146 de obiective au fost finalizate pe PNDL 1 şi 249 de investiţii au fost finalizate pe PNDL 2 în acest an, numărul total al investiţiilor finalizate este de 3.456 pe PNDL 1 şi 692 pe PNDL 2 în total.

"Îmi exprim speranţa că acest program nu va fi oprit”, a mai spus Daniel Suciu.

Suciu a arătat că 5,14 miliarde au fost deja virate, iar în utima şedinţă de guvern nu s-au alocat bani pentru că suma din fondul de rezervă "nu mai permitea acest lucru şi am mai auzit şi pe guvernannţiii de azi spunând că o alocare din fondul de rezervă bugetară este la limita legii".

"Le lăsăm instrumentul necesar, rectificarea de buget, să acopere şi celelalte facturi lăsate în casă care sunt în jur de un miliard, nu de cinci miliarde, cum spunea premierul”, a afirmat Suciu.

Sursa : news.ro

Incident la o şcoală din Timişoara, unde un bărbat a intrat în baia fetelor... Lovitură grea! Ce se întâmplă cu căldura furnizată românilor! Gabriela Firea a făcut anunțul...
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au...
Horoscopul zilei de 24 martie 2023. Taurii sunt sfătuiți să fie liberi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 martie 2023 spune că Taurii sunt încurajați de către astre să se...
Parteneri
Ratatouille la cuptor. Rețetă franțuzească de ghiveci din legume
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x