Antena Căutare

„Sunt o femeie de 66 de ani, sunt multe lucuri dar nu sunt o bunică”. Ageismul este o problema gravă în societatea de astăzi

Co-fondatoare unei reviste despre avantajele vârstei susține faptul că este jignitor faptul că femeile în vârstă sunt considerate bunice. Aceasta spune că nu toate femeile în vârstă trebuie să aibă nepoți.

Co-fondatoare unei reviste despre avantajele vârstei susține faptul că este jignitor faptul că femeile în vârstă sunt considerate bunici. Aceasta spune că nu toate femeile în vârstă trebuie să aibă nepoți.

”Sunt o femeie de 66 de ani și sunt multe lucruri: un scriitor, poet, editor, dansator, grădinar, dar un lucru nu sunt, o bunica. În ciuda modului în care lumea alege de multe ori să mă reprezinte.” , declară femeia.

În fiecare zi, pe internet apare cuvântul bunică, în mare parte se referă la femeile în vârstă care, în mod normal, ar trebui să aibă nepoți. „Poate că vine ca un șoc, dar multe femei în vârstă nu sunt bunici. Dar indiferent dacă avem nepoți sau nu,noi femeile mai în vârstă nu trebuie să fim definite de organele noastre reproductive.” , adaugă aceasta.

Revista „Avantajele vârstei” este o înterprindere socială care provoacă stereotipurile mass-media despre îmbătrânire.

Pe internet apar tot mai multe știri, fotografii sau videoclipuri care sunt urmate de cuvântul ”bunică” , acest lucru este îngrijorător pentru femeile în vârstă, acestea fiind catalogate în mod eronat, în unele situații.

„Este îngrijorător să vedem modul în care femeile în vârstă sunt reduse pur și simplu la bunici în ceea ce privește mass-media.”

Ageismul este o problemă importantă în zilele de astăzi, atât mass-media cât și alții comprimă multe stereotipuri negative și nedrepte în jurul femeilor în vârstă.

Patru turişti care s-au rătăcit în Munții Făgăraş sunt căutaţi de jandarmi şi salvamontişti... O româncă a fost arestată în Italia, după ce a încercat să o arunce de la etaj pe bătrâna de care avea grijă! Femeia bău...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x