Antena Căutare

Superstitiile de Revelion la romani

Cate bordeie, atatea obiceie. Pe langa masa imbelsugata, in noaptea dintre ani, romanii tin cont si de traditii sau mai bine spus.de superstitii. Cum ar fi cea potrivit careia banii nu nu ne vor ocoli, daca avem grija ca la miezul noptii sa avem ceva maruntis in buzunar si sa ne platim toate datoriile la timp. Dar nici casa sau masina nu trebuie neglijate!

Avem supersitia sa tinem banii in buzunar, sa avem o haina noua asa cum au toti romanii. Cand treci in anul urmator sa nu ai datorii la stat, sa iti platesti taxele si impozitele si sa te prinda cu ceva bani in buzunar si cat mai multe haine noi.

Iar romanii nu trec in noul an fara sa incerce macar sa respecte traditiile. Culoarea rosie poarta noroc painein dragoste si aduce fericire. Iar doamnele si domnisoarele stiu acest lucru.

Nu numai in mall-uri sau in magazine a fost forfota mare. La spalatorii a fost la fel de aglomerat.

Superstitiile nu se opresc insa aici. Dupa ciocnirea paharelor de sampanie se spune ca e bine sa mancam peste, pentru a aluneca prin viata ca acesta, iar vascul nu trebuie sa lipseasca din nicio casa.

Specialistii si etnologii spun insa ca altele sunt elementele care nu trebuie sa lipseasca in noaptea dintre ani. Sunt trei la numar: painea, sarea si vinul. Iar usile casei trebuie sa fie musai deschise colindatorilor.

Celebra bataie cu bate de la Ruginoasa a fost impiedicata de interventia jandarmilor... Revelion traditional in judetul Harghita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x