Antena Căutare

Surprizele anului 2018. Cum va fi vremea în toate regiunile din țară

Cum va fi vremea in toate regiunile din tara in anul 2018.

Temperaturile vor fi mai ridicate în sud-estul ţării şi mai coborâte în regiunile centrale şi nord-estice, dar ploile vor fi excedentare în cea mai marte parte a ţării, reiese din prognoza de specialitate, valabilă pentru intervalul ianuarie - martie 2018, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), scrie Agerpres.

În prima lună a anului viitor, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi în general apropiate de normal, posibil local mai ridicate în sud-est, sud şi vest. Potrivit măsurătorilor de specialitate, media multianuală lunară pentru luna ianuarie este de -2,1 grade Celsius, luându-se în considerare parametrii monitorizaţi în intervalul 1981-2010. În ceea ce priveşte valorile termice medii, specialiştii ANM estimează, în perioada analizată, valori medii de temperatură de până la două grade Celsius în Dobrogea, respectiv de până la un grad Celsius în Banat. În rest, temperaturile vor oscila, în medie, între -6 şi zero grade Celsius.

În februarie, temperaturile medii vor avea valori apropiate de normalul climatologic în cea mai mare parte a ţării, care a fost stabilit la -1 grad Celsius. Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zonele Transilvaniei şi Moldovei (între -5 şi 0 grade), iar valori termice medii mai ridicate se vor consemna în Dobrogea şi Banat, şi vor fi cuprinse între 0 şi două grade Celsius..

Potrivit ANM, în prima lună de primăvară a anului viitor, temperatura aerului va avea valori apropiate de normalul climatologic, local mai coborâte în regiunile centrale şi nord-estice, dar şi mai ridicate în sud-est. Media valorilor termice pentru luna martie se situează la 3,5 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse între 3 şi 7 grade Celsius, în Banat şi Oltenia, între 3 şi 6 grade în Muntenia, Crişana şi Dobrogea, între 0 şi 5 grade în Transilvania şi între minus un grad şi 5 grade Celsius, în Moldova.

Sursa: Agerpres

Anunț de ultimă oră! Legea TVA Split, promulgată de preşedintele Klaus Iohannis... Noi știm ce mâncăm? Ce origine au, de fapt, bucatele românești...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x