Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Surse: Grădinițele și creșele, redeschise pe 15 iunie. Copiii vor fi primiți după reguli stricte

Grădinițele și creșele se vor redeschide pe 15 iunie. Grupele vor fi înjumătățite, iar triajul epidemiologic va fi obligatoriu, se arată într-un document pe care autoritățile ar urma să-l facă public în zilele următoare.

Grădinițele și creșele, redeschise pe 15 iunie

Hepta

Informația a fost prezentată, în exclusivitate, la Antena 3, și citează un document oficial pe care autoritățile ar urma să-l facă public.

Surse: Grădinițele și creșele, redeschise pe 15 iunie. Copiii vor fi primiți după reguli stricte

Grădinițele și creșele, redeschise pe 15 iunie; Foto: Hepta

"Vorbim de măsuri de relaxare din data de 15 iunie la care Ministerul Sănătății și Ministerul Educației lucrează în acest moment. Avem în exclusivitate lista de recomandări dată de Institutul Național de Sănătate Publică prin care aceste unități ar putea fi redeschise.

În primul rând, toate creșele, grădinițele și after-school-urile ar trebui să asigure un spațiu de 4,5 m pentru fiecare copil. Asta înseamnă că toate grupele vor fi practic înjumătățile.

Citește și: Cum arată clasele în care se vor desfășura examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională 2020​

Triajul epidemiologic trebuie să se facă obligatoriu în fiecare zi. Toate spațiile trebuie să fie dezinfectate obligatoriu, inclusiv jucăriile. În aceste recomandări se vorbește și de aerul condiționat care nu va fi permis pentru a nu se ventila încăperea și a răspândi virusul", au explicat reporterii Antena 3, care au intrat în posesia informațiilor.

Recomandari