Căutare Live

Surse: Klaus Iohannis ar RESPINGE interzicerea în școli și universități a oricărei referiri la identitatea de gen

Potrivit unor surse, șeful statului nu ar promulga legea privind interzicerea în școli și universități a oricărei referiri la identitatea de gen atunci când aceasta va ajunge la Administrația Prezidențială, relatează digi24. Președintele Klaus Iohannis nu este de acord cu prevederile proiectului de lege adoptat marți de Senat.

Klaus Iohannis nu ar fi de acord cu interzicerea în școli și universități a oricărei referiri la identitatea de gen

Textul modifică Legea Educației și a fost votat cu un amendament care spune că sunt interzise „activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”.

Astfel că, ar urma ca împotriva autonomiei universitare, orice curs despre identitatea de gen și egalitatea de șanse.

Mai mult, domeniile universitare care oferă studii de gen, masterate specializate ar putea fi desființate, iar persoanele pregătite pentru a ocupa poziții de expert în egalitatea de șanse vor deveni suspecte și va trebui să se recalifice.

Proiectul inițiat de parlamentarul PMP, Vasile Cristian Lungu, absolvent al Seminarului Teologic din Zalău, a fost adoptat marți, de Senat, cu sprijinul larg al PNL, care s-a abținut.

Potrivit edupedu.ro, parlamentarul Vasile Cristian Lungu este licențiat în Psihologie Specială în SUA, la Loyola University.

Proiectul încalcă autonomia universitară, dar și egalitatea de șanse, drepturile și libertățile femeilor.

Universitatea București și SNSPA s-au opus deciziei și au respins intruziunea politică în educația uniersitară!

"Autonomia universitară reprezintă unul dintre bunurile culturale ale democrației, un garant al libertății de gândire, de cunoaștere și de exprimare a propriilor opinii, de care trebuie să se bucure toți membrii comunității universitare și, în mod implicit, societatea.", arată în comunicat Universitatea din București.

”Studiile de gen au dus la schimbări în societate și au dus la elaborarea unor politici sociale care să faciliteze echilibrul în familie, în carieră, care să ofere strategii pentru a combate violența casnică, hărțuirea sexuală și soluții pentru munca domestică, arată Școala Națională de Studii Politice și Administrative, ca reacție la proiectul de modificare a Legii Educației potrivit căruia referirile la identitatea de gen vor fi interzise în școlile și universitățile din România.

„Este regretabil faptul că subiecte importante, cu consecințe deosebite pentru societatea românească, se legiferează într-o manieră superficială, fără înțelegerea conceptelor și fără consultarea partenerilor sociali relevanți, în speță comunitatea științifică academică. Mai mult, activitatea mediului universitar a fost bruiată de ingerințe politice, încă o dată, actorii politici încălcând autonomia universitară”, arată SNSPA înr-un comunicat de presă.

Consiliul Naţional al Elevilor şi Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a criticat, într-un comunicat de presă, adoptarea de către Senat a amendamentului care interzice orice activitate „în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen” în şcoli şi universităţi şi îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Revoltător! Transportatorii de lemne au distrus o rezervați naturală din România ca să nu-și mai rupă oglinzile camioane...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri