Antena Căutare

Dezastru total în școlile din România. Anunțul care le dă fiori tuturor părinților!

Aproximativ 500 de profesori titulari demisionează în fiecare an școlar din sistemul de învățământ preuniversitar, conform datelor centralizate de la inspectoratele școlare de Ministerul Educației.

Aproximativ 500 de profesori titulari demisionează în fiecare an școlar din sistemul de învățământ preuniversitar, conform datelor centralizate de la inspectoratele școlare de Ministerul Educației. Cu toate că situația s-a îmbunătățit, în ultimii ani, numărul dascălilor care aleg să renunțe la carieră didactică după ce au absolvit o facultate de profil și au reușit să promoveze examenul de titularizare în învățământ este în continuare îngrijorător.

Potrivit datelor Ministerului Educației Naționale (MEN), în anul școlar 2017–2018 (10 septembrie 2017 – 31 august 2018) au părăsit sistemul de învățământ preuniversitar, prin demisie, 424 de cadre didactice cu stătut de titular. în același an școlar erau înregistrate peste 209.000 cadre didactice titulare, conform romanialibera.ro.

Capitala ocupă poziția de lider în clasamentul demisiilor din învățământ, cu 39 de dascăli care au renunțat la carieră didactică. Pe locul al doilea se clasează, potrivit datelor transmise de inspectoratele școlare către MEN, județul Cluj, cu 35 de profesori titulari care și-au dat demisia. în top se mai regăsesc județele Mureș, cu 31 de titulari care au renunțat la carieră în învățământ, Brașov (24 de demișii înregistrate), Timiș (23) și Iași (22). Ca zonă geografică, Ardealul a pierdut cei mai mulți profesori titulari în învățământul preuniversitar.

În anul școlar 2016–2017, aproximativ 550 de profesori titulari și-au dat demisia din învățământ.

Situație disperată pentru autorități contra pestei porcine! Sătenii speriații ascund porcii vii chiar și în cimitire ca ... Medicul care a făcut împrumut la bancă pentru a putea trata bolnavii din comuna sa a fost tâlhărit și batjocorit ,, Sunt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x