Antena Căutare

Sute de familii au de suferit dupa prabusirea combinatului Mechel, din Campia Turzii

Prabusirea Mechel lasa pe drumuri sute de familii. Conducerea combinatului din Campia Turzii a anuntat ca pana la sfarsitul anului inca 700 de angajati vor fi trimisi acasa. Fara alte surse de venit, oamenii fac orice pot ca sa supravietuiasca. Cu lacrimi in ochi, trebuie sa-si anunte copiii ca anul acesta. Mos Craciun nu mai vine.

Poate anul trecut ar fi indraznit sa ceara ceva, oricat de mic. Dar acum, de cand tatal lui a fost disponibilizat stie ca ai lui abia mai au bani de paine dupa ce platesc internatul fratelui mai mare.

Atilla este elev in clasa a 12-a la Cluj. Numai internatul lui costa 600 de lei pe luna. Iar pentru drumuri si masa pe o saptamana primeste 50 de lei.

Dupa 30 de ani de munca la fabrica, tatal lui primeste acum 300 de lei, salariu compensatoriu. Ca sa poata acoperi macar o parte din cheltuieli, munceste cu ziua. Nu primeste intotdeauna bani. Oamenii il ajuta cu ce pot.

Daca n-ar fi bunicii, nu s-ar descurca. Din pensia lor, platesc facturile lor si ale copiilor. Chiar daca la sfarsitul lunii raman fara niciun leu.

Alte 700 de familii sunt in aceeasi situatie. Grupul rus Mechel a anuntat ca suspenda temporar operatiunile de productie din Romania si Ucraina din cauza conditiilor dificile de pe pietele de materii prime si produse finisate din otel.

Alimentele congelate cresc riscul de boli cronice... Un centru pentru femeile agresate a fost deschis in Capitala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x