Antena Căutare

Sute de mii de indemnizatii au fost calculate gresit de Casa de Pensii

Casa de Nationala de Pensii a calculat gresit sute de mii de indemnizatii. O adresa oficiala a Casei Nationale de Pensii anunta casele teritoriale ca mai multe indemnizatii acordate eroilor si luptatorilor Revolutiei au fost calculate in mod eronat, conform Antena3.ro

Aceste indemnizatii au fost taiate in iulie 2010 cu 15%, fiind una dintre masurile de austeritate. Incepand cu luna ianuarie 2011, acestea ar fi trebuit marite cu 15%, procent care trebuia aplicat la suma rezultata in urma taierii din iulie 2010. Insa, Casa de Pensii a aplicat procentul de 15% la suma din iunie 2010, adica dinaintea taierii.


Casa Nationala de Pensii a ajuns la concluzia ca in perioada ianuarie 2011 - martie 2012, sute de mii de indemnizatii au fost platite in alt cuantum decat cel legal cuvenit.

Asadar, timp de 12, in unele cazuri 15 luni, revolutionarii care au fost raniti in 1989, urmasii eroilor martiri, ingrijitorii revolutionarilor mutilati sau cu grad I invaliditate dar si cei care primesc pensii acordate sotilor supravietuitori au primit sume de bani in plus, bani pe care acum Casa de Pensii vrea sa-i recupereze.

Astfel, peste 200.000 de persoane trebuie sa restituie Casei Nationale de Pensii aproximativ 1,82 mil. lei, acordati prin majorarea incorecta a indemnizatiilor pentru sotul supravietuitor si pentru revolutionari, banii urmand sa fie recuperati treptat, in conditiile unui termen de prescriptie de trei ani.

foto: Intact Images

25 noiembrie va fi Ziua impotriva violentei domestice. Senatul a adoptat tacit initiativa legislativa... Incep tratamentele impotriva capuselor in parcurile din Capitala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x