Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Sute de mucuri de ţigară, strânse de pe jos în doar o oră de un ghid turistic din Alba Iulia

Sute de mucuri de țigară au fost strânse de pe jos în doar o oră de un ghid turistic din Alba Iulia.

Ghidul consideră că atunci când ai o destinaţie turistică atât de importantă, cum este fortificaţia din Alba Iulia, trebuie implicare şi responsabilitate din partea tuturor - autorităţi, mediul de afaceri, locuitori şi turişti.

Kalanyos cristian/Facebook

Sute de mucuri de ţigară aruncate pe jos de către trecători au fost adunate vineri, într-o singură oră, de pe traseul dintre Poarta I şi Poarta a II-a a Cetăţii Alba Carolina de către un ghid turistic din Alba Iulia, Kalanyos Cristian.

"Astăzi (vineri - n.r.) este Ziua Internaţională a Ghidului de Turism. Până la a doua cafea a zilei, am vrut să marchez acest moment în felul meu, aşa cum mă ştiţi. Planul de acasă a fost mai mare, dar am ignorat gripa şi frisoanele. Am vrut să 'acopăr' sectorul Poarta I - Poarta a - II a şi am estimat pentru asta două ore. Mi-am dat seama că nu o să reuşesc datorită volumului de muncă şi că am nevoie de trei sau trei ore şi jumătate. Până la urmă gripa a învins. În cifre: 1/3 din ce mi-am propus, 65 minute, 500 mucuri de ţigări adunate ...", a scris, pe pagina sa de Facebook, Kalanyos Cristian.

"Uneori să te implici responsabil nu înseamnă neapărat să faci. Poţi şi să nu faci. Să nu arunci pe jos, la întâmplare. Este foarte simplu. Vizitezi un loc frumos, curat. Lasă-l aşa! Locuieşti într-un loc frumos, curat. Lasă-l aşa!", a încheiat postarea ghidul turistic.

Kalanyos Cristian a mai făcut astfel de acţiuni şi în vara anului trecut, atunci când, de asemenea, a strâns un număr impresionant de mucuri de ţigară aruncate la întâmplare.

Recomandari