Căutare Live

Sute de români s-au înghesuit cu o zi înainte la biserici, ca să ia aghiasmă! Cozile au fost interminabile

Astăzi este Boboteaza, una dintre cele mai importante sărbători creştine din an. Sute de români n-au mai aşteptat şi s-au înghesuit încă de ieri la biserici, ca să ia aghiasmă. La Constanţa, sărbătoarea are o notă aparte - şi marea va fi sfinţită în slujba oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

Credincioși la biserică

În ajunul Bobotezei, la Constanţa, sute de credincioşi s-au îngrămădit să îşi umple primii sticlele cu aghiasmă direct din butoaie.

La finalul slujbei, apa sfinţită a fost îmbuteliată în cele 200 de mii de sticle din plastic ce vor fi oferite astăzi constănţenilor. Aşa cum spune tradiţia, arhiepiscopul Tomisului va arunca trei cruci în apă, iar tinerii curajoşi le vor recupera din marea rece ca gheaţa.

Şi în Capitală, pe Dealul Patriarhiei, s-au pus la punct ultimele detalii pentru ceremonia de azi. În timpul slujbei, credincioşii s-au rugat în tihnă, au aprins lumânări şi au aşteptat să îşi umple sticlele cu apă sfinţită.

Sfinţirea Apei nu este singura tradiţie din Ajunul Bobotezei. În ţară, preoţii au mers din poartă în poartă să sfinţească locuinţele credincioşilor. În comuna Lăpuşnicu Mare, din Caraş-Severin, gazdele l-au aşteptat pe preot cu ştiuleţi de porumb pe masă, aşa cum cere obiceiul, porumb pe masă.

Fata de 13 ani din Olt plecată de acasă, găsită la bunica ei... PressOne - Numărul doi din Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a plagiat peste 150 de pagini din teza sa d...
Horoscopul lunii octombrie 2022. Berbecii se vor vindeca de traumele din trecut. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2022 îi aduce pe nativi în fața schimbărilor ambițioase de...
Horoscopul zilei de 28 septembrie 2022. Vărsătorii trebuie să fie atenți la secretele pe care le împărtășesc cu ceilalți. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 septembrie 202 vine cu sfaturi pentru nativii din zodia Vărsătorului....
Parteneri
Serialul Monster: The Jeffrey Dahmer Story ține primele pagini ale publicațiilor internaționale. Cum a reușit producția să ocupe poziții fruntașe în preferințele cinefililor
Catine.ro
Ultimele știri
x