Antena Căutare

Viscolul a făcut ravagii! Sute de turiști, blocați în nămeți, în Munții Bucegi! Avertisment sumbru făcut de meteorologi: ”Se vor semnala precipitații!”

A fost alertă în Munţii Bucegi, unde nu mai puțin de 200 de oameni care plecau acasă după vacanţa de Crăciun au rămas blocaţi în nămeţi timp de câteva ore.

A fost alertă în Munţii Bucegi, unde nu mai puțin de 200 de oameni care plecau acasă după vacanţa de Crăciun au rămas blocaţi în nămeţi timp de câteva ore. După o noapte de viscol, drumul a fost acoperit de troiene care depăşeau un metru, iar maşinile nu au mai putut înainta. Pe creste, vântul a bătut cu peste 120 de kilometri pe oră. Iar meteorologii vin cu un avertisement şi pentru noaptea de Revelion.

Aşa s-a încheiat vacanţa de Crăciun pentru 200 de turişti. În nămeţi de până la un metru şi viscol. În zona Peştera - Padina din Munţii Bucegi, drumul a fost complet blocat timp de câteva ore.

Ore în şir, oamenii au stat blocaţi în ambuteiaj. Până la prânz, drumarii şi salvamontiştii s-au chinuit că cureţe şoseaua. Cu opt utilaje. Dar vântul viscolea zăpada înapoi pe drum. În final, a fost eliberată doar o porţiune pe care abia încăpea o maşină.

Blocajul a venit după o noapte plină de intervenţii. Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au salvat 11 oameni în două misiuni dificile. Printre ei, au fost şi copii.

Meteorologii au emis avertizări de vânt puternic pentru zona montantă, unde s-au înregistrat rafale de până 120 de kilometri pe oră. Nu vom scăpa de vremea rece nici de Revelion.

”Vor fi precipitaţii, precipitaţii în general sub formă de ploaie şi de lapoviţă ziua. Se vor semnala în jumătatea de est a teritoriului, asta înseamnă Transilvania, Moldova, Dobrogea şi în estul Munteniei.”, declară Alina Șerban, meteorolog ANM.

În noaptea dintre ani, temperaturi preponderent negative în aproape toate regiunile. În schimb, în Bucureşti, ziua de 31 decembrie vine cu temperaturi de până la 7 grade Celsius. La fel şi prima zi din noul an.

Situație revoltătoare în Alba! Un șofer a fost la un pas să își ucidă familia, după ce s-a urcat băut la volan... Haos pe căile ferate din România! Încă un tren a deraiat în drum spre Cluj! E al treilea în ultima săptămână...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x