Antena Căutare

Tabara de bisnitari, in centrul unui sit natural protejat de lege

Ciupercarii din doua judete ale tarii au ridicat un mic cartier in mijlocul Sitului Natura 2000-Parang, arie declarata la Uniunea Europeana ca fiind una protejata. Imaginea dezolanta, intretinuta de defrisarile masive si exploatarea albiei Lotrului, este completata de corturile improvizate ale bisnitarilor, precum si de mizeria pe care o creeaza in jur. Desi studiul de impact indica efectul negativ asupra mediului pe care il au aceste amplasamente si astfel de activitati, autoritatile au trecut prin zona, au vazut si au plecat.



Acesti ciupercari perturba carnivorele mari in perioada de imperechere, arunca gunoaiele, astfel incat se formeaza baraje de deseuri pe raul Lotru", a declarat Gheorghe Deaconeasa, directorul Forest Guard, custodele Sitului Natura 2000 ROSCI 0188 Parang.

Potrivit reprezentantilor Forest Guard, la sfarsitul verii, de la Obarsia Lotrului se aduna sute de tone de ciuperci, care sunt colectate contra cost de firme din Voineasa, Timisoara, Arad sau Gorj, care, mai departe, le vand italienilor ca pe o delicatesa.

In padurea de la Obarsie se gasesc manatarci si galbiori, iar o familie poate aduna doar intr-o zi intre 10 si 15 kilograme, kilogramul costand si 80 de lei, daca ciupercile sunt de calitate.

Tot articolul, in Jurnalul National

Traian Basescu vrea ca lucrarile la digul din Saucesti sa fie gata pana la iarna... Multe farmacii nu mai elibereaza medicamente compensate din cauza fondurilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x