Antena Căutare

Taierea pensiilor militarilor, declarata ilegala de Inalta Curte de Casatie si Justitie

Taierea pensiilor militarilor este ilegala, au decis vineri judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Magistratii au respins, printr-o decizie irevocabila, recursul Guvernului la o decizie a Curtii de Apel Cluj prin care s-a dispus suspendarea executarii H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat, informeaza Agerpres.


Hotararea de Guvern, ilegala

Pensiile militare nu trebuie recalculate, iar judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au anuntat si de ce. In primul rand, magistratii pun sub semnul indoielii legalitatea hotararii de Guvern.

Legea in baza careia s-a aplicat acesta hotarare nu obliga niciun cetatean sa depuna cereri de recalculare a pensiei, sa solicite si sa depuna acte doveditoare privind veniturile realizate.

De asemenea, nu sunt prevazute sanctiuni pe care pensionarii le-ar suporta in situatia in care nu depun aceste acte. Aplicarea hotararii ar putea provoca pagube iminente care ar putea fi greu de acoperit de guvern mai tarziu.

Decizia ICCJ, un act de dreptate

Reprezentantul Sindicatului Militarilor Disponibilizati, Valeriu Pricina, a caracterizat sentinta ICCJ drept „un act de dreptate". „Asa trebuia interpretata sentinta de la bun inceput", a declarat Pricina.

Intrebat daca sentinta ICCJ va opri recalcularea pensiilor, reprezentantul sindical a declarat: "Daca suntem intr-o Europa de drept si intr-un stat de drept, asa ar trebui sa se intample".

Purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii nu a putut, Tiberiu Fratila, nu a putut fi contactat pentru a oferi mai multe detalii pe aceasta tema.

Antena3
Ploiesti: O familie sustine ca i s-a furat un milion de euro dintr-un geamantan... Codlea: Peste 100 de soferi au protestat, suparati pe firma care administreaza parcarile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x