Antena Căutare

"Talpa tarii nu trebuie data uitarii!" Tanti Floarea, ultimul opincar de pe meleagurile noastre

Traditia este ceea ce defineste un popor! Este coloana vertebrala a istoriei acelui neam. Un lucru pe care nu poti sa-l cumperi, pentru ca nu are pret. Tocmai de aceea, traditia ar trebui dusa mai departe, ca o identitate. Doar ca in epoca globalizarii, traditia nu mai are loc in vietile noastre. Unii oameni, insa, vor sa duca mai departe povestea. Nu vor ca ultimul capitol din istoria milenara a unui neam sa se termine brusc. Asa ca facem cunostinta cu unul dintre ultimii opincari de pe meleagurile noastre. Tanti Floarea din Bistrita-Nasaud

O talpa care i-a purtat pe romani din negurile istoriei pana in istoria moderna. Doar ca, atunci cand capul sta comod asezat in confortul civiliziatiei, tindem sa uitam de picioare. Nu si tanti Floarea. Are 77 de ani si poarta cu mandrie straiele populare din mosi stramosi. Si mai presus de orice, poarta opincile. Facute cu mana ei.

Se simte completa doar cand picioarele incaltate in opinci o poarta prin toata tara. La 77 de ani, tanti Floarea este ultimul opincar din Bistrita-Nasaud. Un singur om pentru o cerere uriasa.

Meseria a invatat-o de la raposatul ei sot. Toata lumea din sat si din asezarile din imprejurimi il stiau. Nu de alta, dar el este cel care i-a incaltat pe toti. Omul s-a stins acum cinci ani, iar de atunci, tanti Floarea a ramas singura dintr-un judet intreg care mai face opinci. Tinerii nu prea se inghesuie sa invete meserie.

Vezi editiile integrale ale Observatorului Special pe AntenaPlay.

Elodia Ghinescu ar fi implinit, astazi, 45 de ani!... Tragem aer in piept si luam aminte: Astenia de toamna nu e un mit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x