Ana Maria a murit după ce a nascut o fetiță sănătoasă, pentru că o bucată de placentă i-a rămas în burtă. Acuzații grave pentru medicii din Brăila

Autoritățile cer o anchetă amănunțită la Spitalul Județean din Brăila, acolo unde Ana Maria Păduraru, o tânără de doar 19 ani, n-a apucat să-și țină fetița prea mult în brațe. Imediat după naștere, proaspăta mămică s-a simțit foarte rău, iar câteva ore mai târziu a murit. Medicii nu i-ar fi îndepărtat întreaga placentă din corp, care s-a infectat.

Ana Maria era sănătoasă și a născut fără probleme o fetița la Spitalul Județean Brăila

Poliţiştii din Brăila au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul tinerei de 19 ani, care a murit la Spitalul Judeţean Brăila, la o lună de la naştere. Părinţii fetei spun că aceasta a murit din cauza unei septicemii pentru că medicii nu i-au eliminat, după ce a născut, toată placenta, iar aceasta s-a infectat.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Brăila, poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, dosarul fiind declinat Poliţiei de către Parchet, care a fost sesizat de reprezentanţii Spitalului Judeţean, unde s-a produs decesul.

Ana Maria a ajuns din nou la spital și medicii au trimis-o acasă

În urmă cu o lună, Ana Maria Păduraru a născut la maternitatea din Brăila o fetiţă sănătoasă. În urmă cu câteva zile, tânăra a început să acuze o stare de rău, spunând că o doare un picior, motiv pentru care a mers la Spitalul Judeţean Brăila. Acolo a primit tratament cu antiinflamatoare şi a fost trimisă acasă, spun rudele. A doua zi, pentru că nu se mai putea mişca, familia tinerei a chemat salvarea care a dus-o de urgenţă la spital.

"Vineri am plecat de la faptul că o durea un picior, apoi nu se mai putea mişca. Am chemat salvarea care a fost înştiinţată că fata e lăuză, trebuia să o ducă la maternitate. Au dus-o la spitalul 3, acolo i-au făcut radiografie unde s-a pus diagnosticul de discopatie lombară, i-au dat tratament antiinflamator şi au trimis-o acasă. A doua zi m-a sunat şi m-a chemat, mi-a spus că moare, avea dureri îngrozitoare", spune mama tinerei, potrivit news.ro.

A doua zi, familia fetei a chemat din nou salvarea, iar la spital, medicii i-ar fi spus că tânăra are meningită. Rudele spun însă că, după deces, ar fi cerut efectuarea unei autopsii din care ar fi reieşit că tânăra ar fi murit din cauza unei septicemii pentru că la naştere, în urmă cu o lună, medicii nu ar fi îndepărtat întreaga placentă.

În faţa acestor acuzaţii, conducerea Spitalului Judeţean Brăila a anunţat, joi, că a demarat o anchetă.

"Am solicitat comisiei de analize decese intraspitaceliceşti din cadrul spitalului analiza acestui caz şi când vom avea un răspuns vă vom transmite. Analizăm acest deces să vedem care au fost problemele care au dus la moartea tinerei. Nu vizăm niciun doctor deocamdată, doar analizăm acum acest deces”, a declarat directorul medical al spitalului brăilean, Alina Neacşu.

5 dintre cele mai stilate ținute ale Prințesei Diana. Ce rochii au impresionat
Unele dintre cele mai stilate ținute ale Prințesei Diana continuă să impresioneze, la zeci de...
Horoscopul zilei de 28 septembrie 2021. Scorpionii au probleme în cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodia...
Parteneri
Brioșe cu dovleac. Desert de toamnă aromat și colorat
Pentru porția de desert dintr-un weekend petrecut cu cei dragi, îți oferim o minunată rețetă de brioșe cu dovleac. Este un desert de toamnă aromat și colorat, perfect pentru zilele de toamnă ruginie.
Catine.ro
Ultimele știri