Căutare Live

Tânără reţinută de poliţiştii din Capitală după ce ar fi folosit copiile unor acte de identitate găsite într-o cameră de hotel pentru a comanda telefoane mobile

O tânără de 28 de ani a fost reţinută de poliţiştii din Capitală, fiind suspectată că a folosit copiile unor acte de identitate găsite într-o cameră de hotel din Cluj-Napoca, în vară, pentru a comanda telefoane mobile de pe site-urile unor companii de telefonie. Ea a fost prinsă în flagrant când primea un telefon comandat în acest fel.

Potrivit Poliţiei Capitalei, în 12 noiembrie, poliţiştii de la Secţia 9 au fost sesizaţi de o femeie despre faptul că o persoană necunoscută, folosindu-se de copia cărţii sale de identitate, a comandat un telefon mobil şi un abonament de pe site-ul unei companii de telefonie mobilă, valoarea prejudiciului fiind estimată la 4.500 de lei.

Din datele şi probele administrate, a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta ar fi fost săvârşită de o tânără, în vârstă de 28 de ani.

"Astfel, s-a procedat la supravegherea celei în cauză, iar la data de 18 noiembrie a.c. a fost prinsă în flagrant de poliţişti, în timp ce primea un telefon comandat anterior prin substituirea în fals a identităţii altei persoane, după plasarea unei comenzi online la o companie de telefonie mobilă", arată Poliţia Capitalei.

În urma investigaţiilor, a reieşit că tânăra, prin falsificarea unor copii ale unor cărţi de identitate pe care le-a găsit într-o cameră de hotel din municipiul Cluj-Napoca în vara anului 2019, cu ocazia participării la un festival de muzică, ar fi plasat comenzi online după care se prezenta şi ridica telefonul mobil, atribuindu-şi o identitate falsă.

Tot în 18 noiembrie, au fost făcute două percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi Cluj-Napoca, în urma cărora au fost ridicate mai multe cartele, care ar fi fost folosite în realizarea activităţii infracţionale.

Cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals informatic şi tentativă la fraudă informatică, tânăra fiind reţinută şi urmând a fi prezentată în faţa magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Sursa : news.ro

Profesoara din judeţul Brăila care a fost prinsă la clasă sub influenţa alcoolului a intrat în concediu medical şi nu po... Ministrul Economiei s-a întâlnit cu sindicatele din industria de apărare. Problemele acestui sector: Lipsa contractelor ...
Zodii norocoase în dragoste pe data de 3 octombrie 2022. Nativii care își găsesc sufletul pereche
Astrele spun că există trei zodii cu adevărat norocoase în dragoste pe data de 3 octombrie...
Horoscopul zilei de 3 octombrie 2022. Leii primesc o sumă importantă de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 octombrie 2022 aduce schimbări în viața nativilor din zodiac. Planetele...
Parteneri
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Catine.ro
Ultimele știri
x