Antena Căutare

Tantarii au invadat Capitala!

Ploile abundente din luna iunie au favorizat inmultirea tantarilor. Insectele au invadat Bucurestiul si le dau mari batai de cap locuitorilor. Zeci de oameni au ajuns la spital, in ultima vreme, din cauza intepaturilor, iar cei mai afectati sunt copiii. Autoritatile au pornit actiunile de combatere a tantarilor.

De trei saptamani, bucurestenii nu mai fac fata tantarilor. Sunt peste tot si metodele de combatere s-au dovedit a fi ineficiente. Mai grav este ca cei mai afectati sunt copiii, care tolereaza cu greu zecile de piscaturi.

"Nu stiu sa se abtina de la mancarimem se si scarpina mai intens, reactia este mai intensa, mai voluminoasa, nu o tolereaza, fac o vezicula la muscatura. Cu cat mai veninos este tantarul, cu atat fac o reactie mai importanta", a declarat medicul alergolog Monica Schifirnet.

In Bucuresti, prima actiune de combatere a tantarilor a avut loc la inceputul lunii iulie, insa fara prea mult succes. La fel ca anul trecut, e nevoie din nou de interventia elicopterului deasupra spatiilor verzi.

Trei mii de litri de insecticid au fost pulverizati pe mai bine de 400 de hectare de vegetatie. Zonele vizate de tratamentele de combatere sunt parcurile: Tineretului, Herastrau, Titan, Pantelimon si Plumbuita.

Un singur hectar de zona verde inghite la un tratament la sol peste 250 de euro. In cazul spatiilor verzi proprietate personala, 500 de metri patrati dezinfectati costa cel putin 300 de lei.

FOTO: futurity.org

Brevetul de pilot se obtine in Romania mai usor decat permisul de conducere... BAC 2012: Elevii sustin proba obligatorie a profilului - Vezi subiectele la matematica si istorie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x