Antena Căutare

Târgovișteanul Andi Brojbeanu, singurul elev român selectat la o bursă de cercetare în Boston

Are peste 65 de premii câștigate, iar acum a luat trofeul cel mare. Târgovișteanul Andi Brojbeanu este singurul elev din România ce va participa la o bursă în cadrul programului PROMYS, derulat în cadrul Boston University în colaborare cu Oxford University


Are peste 65 de premii câștigate, iar acum a luat trofeul cel mare. Târgovișteanul Andi Brojbeanu este singurul elev din România care va participa la o bursă prin programului PROMYS, derulat în cadrul Boston University în colaborare cu Oxford University.

Are 18 ani, dar este îndrăgostit până peste cap de științele exacte. Chiar dacă, singur mărturisește că mai întâi i-a plăcut poezia, apoi a făcut cunoștință cu Einstein. Ba chiar, așa l-au poreclit și colegii săi, pe care-i ajută la matematică. Iar cea care i-a îndrumat pașii, mărturisește: "Andi este un tânăr neobișnuit, dar foarte îndrăgit de colegii lui. În cariera mea, este primul copil de acest fel și îmi permit să fiu deschisă și să vă spun că nu mai am așteptări să se mai întâmple. Andi este mult mai inteligent decât mine. Evident că nu se compară experiența mea cu experiența lui, dar atunci când am citit rezolvarea celor 10 probleme din concurs, am realizat că a găsit unele soluții la care eu nici nu m-aș fi gândit. Este vorba despre foarte multă muncă și foarte multă pricepere", a afirmat profesoara de matematică, Teodora Popa.

Pe urmele visului american

Peste Ocean, va avea un program foarte încărcat, pentru că va studia foarte mult. Însă, pleacă degajat, cu inima deschisă. Aici nu are o prietenă, ci câțiva amici, pe care i-a cunoscut tot pe la concursurile pe unde i-au umblat pașii. Iar când are timp liber, se joacă pe calculator sau rezolvă tot probleme la matematică. Și vrea să aibă o carieră strălucită în cercetare. "Această bursă reprezintă pentru mine o mare oportunitate. O să am un program foarte încărcat, iar apoi îmi doresc să fiu admis la o facultate în străinătate. Mi-ar plăcea să ajut cu ceva țara, dar ar trebui să fiu motivat să rămân aici. Dacă nu, aș vrea să trăiesc în Japonia, în America sau în Marea Britanie", a spus cu o sinceritate debordantă tânărul.

Și-a măsurat IQ-ul și se situează undeva între 120 și 130. Un tânăr cu perspectivă, care și-a făcut părinții mândri. Din păcate, posibilitățile financiare nu le-au permis să-l susțină material așa cum și-ar fi dorit. Cu toate acestea, Andi va ajunge departe pentru că va profita la maximum de fiecare șansă ce i se oferă.

Ne vom întâlni cu el în august, atunci când se va întoarce, timp în care vom spera ca țările cu posibilități să nu ne fure încă un geniu.

A început Ramadanul, cea mai importantă sărbătoare a credincioşilor islamici... COD GALBEN de ploi și vijelii! Vremea rea se întoarce la noi în țară...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x