Antena Căutare

Tarifele prea mari la RCA-uri i-au scos pe şoferi în stradă! Cât plătește acum un conducător auto pentru asigurarea obligatorie

Şoseaua de centură a capitalei este blocată la această oră de sute de transportatori. Protestul a început de dimineaţă. Taximetriştii s-au alăturat şi ei maşinilor de mare tonaj care circulă cu doar 10 kilometri pe oră.

Şoseaua de centură a capitalei a fost blocată de sute de transportatori. Protestul a început dis-de-dimineață, iar motivul este creșterea prețurilor la RCA-uri, despre care șoferii spun că îi lasă cu buzunarele goale.

Taximetriştii s-au alăturat şi ei maşinilor de mare tonaj care au circulat cu doar zece kilometri pe oră.

Aproximativ 1.000 de maşini de mare tonaj, dar şi taximetre au pornit astăzi pe centura capitalei din trei locuri. Oamenii protestează faţă de preţul prea mare al poliţelor RCA.

”Am plătit 180 de milioane RCA pe un an de zile. Nu mi se pare corect. Pe când afară sunt preţurile mult mai mici. Asta-i bătaie de joc la adresa noastră a transportatorilor. RCA-ul este mai scump decât valoarea camionului.” Este mărturia unui șofer care a decis să ia parte la protest.

Și șoferii de autoturisme se plâng de prețurile mult prea mari ale asigurărilor obligatorii.

"Firmele de asigurări nu ne prezintă nicio justificare a majorării prețurilor, nu sunt verificate dacă au un motiv real de ridicare a nivelului tarifelor asigurărilor, mai ales că prețurile la piese și lucrări nu au crescut, ba mai mult service-urile în lipsă de clienți iau bani mai puțini pe reparații, iar acestea nu sunt despăgubite în procent de 100% de către asiguratori", precizează președintele Asociația Profesională a Transportatorilor în Regim de Taxi și Închiriere (APTTI), membră a Federației Operatorilor Români de Transport.

Scădere accentuată a temperaturilor! Prognoza meteo până pe 18 septembrie... Veste bună pentru români! O nouă zi, declarată sărbătoare naţională...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x