Veste proastă pentru toți românii. Se introduce o nouă taxă din ianuarie 2019

Veste proastă pentru toți românii. Se introduce o nouă taxă din ianuarie 2019 Desprece este vorma mai exact.

taxa ianuarie 2019

Taxa auto 2019. Veste proastă pentru toți românii. Această taxă se va introduce din ianuarie 2019. Taxa urmează să intre în vigoare între 1 ianuarie - 31 martie 2019.

Guvernanții au decis introducerea taxei auto de la începutul anului viitor, proprietarii de mașini vor achita această taxă, inclusiv cei cu hibrid.

Taxă auto 2019. Noua Taxă auto nu va fi doar o taxă pe norma de poluare. La calculul acesteia se va lua în considerare capacitatea cilindrică şi alte componente ale maşinilor.

Această măsura a fost luată în calcul, după ce autorităţile au constatat că, în aproape doi ani, de când a fost scoasă această taxă, pe străzile României au circulat tot mai multe rable, iar încasările la buget au scăzut dramatic.

Taxa auto 2019. Statisticile arată că avem cel mai vechi parc auto din istoria măsurătorilor făcute în ultimii 10 ani în România, iar în prezent, vârsta medie a maşinilor de pe străzile patriei a trecut de 13 ani, faţă de 2007 cand vârsta medie era undeva la 8 ani.

Despre această taxă care urmează a fi introdusă din ianuarie 2019, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, vorbeşte de aproape doi ani. Cu toate acestea, nu este clar la ce formulă de calcul va exista. Se vehiculează două variante: că este posibil ca plata să fie făcută la momentul efectuării inspecţiei tehnice periodice a autoturismului sau în cadrul impozitului anual pentru autoturism.

”Eu mi-am pus termen şi ştiţi că, atunci când îmi pun termen, mi-am luat angajamentul o şi fac, ca undeva, până la sfârşitul anului, să găsim forma finală ca la începutul anului viitor să ştim exact ceea ce avem de făcut, cum gândim proiectele de mediu. Să intre în vigoare de la 1 ianuarie, sau poate că perioadă de tranziţie 31 martie, ca lumea să se acomodeze pentru că aşa este normal”, a afirmat Gavrilescu, într-o emisiune la un post TV, citat de maediafax.ro.

În două săptămâni va fi finalizat proiectul de act normativ care va reglementa această contribuţie. Așadar, șoferi, primăvara anului 2019 vine cu o nouă plată la mașinile pe care le conduceți!

Ultimele știri