Antena Căutare

Taxa de pod Fetești- Cernavodă. Cele mai frecvente întrebări și greșeli ale șoferilor

Taxa de pod Fetești- Cernavodă poate fi plătită atât prin SMS, cât și în benzinării, direct sau online, însă greșeli privind plata taxei încă mai apar, iar, în anumite cazuri, șoferii nu știu cum să procedeze. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli și întrebări ale conducătorilor auto

Taxa de pod Fetești- Cernavodă. Cele mai frecvente întrebări și greșeli ale șoferilor
Taxa de pod Fetesti

Taxa de pod Fetești- Cernavodă poate fi plătită atât prin SMS, cât și în benzinării, direct sau online, însă greșeli privind plata taxei încă mai apar, iar, în anumite cazuri, șoferii nu știu cum să procedeze. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli și întrebări ale conducătorilor auto

Taxa de pod Fetești – Cernavodă poate fi plătită prin patru metode: la punctele de trecere, la benzinării, prin SMS sau online, pe internet. Deși procedura nu este deloc una complicată, apar multe situații în care șoferii uită să plătească taxa de pod sau nu știu cum să procedeze.

Taxa de pod are o valoare cuprinsă între 13 Lei si 91 de lei pentru o trecere, in funcție de tipul autovehiculului.

În cât timp se plătește taxa de pod Fetești- Cernavodă?

Plata pentru taxa de pod Fetești prin SMS se poate face înainte de trecerea pe pod sau după trecere, în termen de 24 de ore.

Care este amenda pentru neplata taxei de pod Fetești- Cernavodă?

Cuantumul amenzii, în cazul neplății taxei de pod, este de 10 până la 20 de ori contravaloarea unei treceri. Spre exemplu, dacă deții un autoturism și nu achiți taxa de pod, ești pasibil de o amendă între 130 de lei și 260 de lei.​

Care este valabilitatea taxei de pod Fetești Cernavodă?

Poți să plătești pentru un anumit număr de înmatriculare taxa de pod prin SMS, valabilitatea fiind de 12 luni de la trimiterea SMS-ului. Dupa 12 luni, daca mașina pentru a cărui număr a fost achitată, taxa de pod prin SMS nu a trecut pe pod, taxa își pierde valabilitatea și e nevoie de un nou SMS.

Cum se plătește taxa de pod prin SMS?

Taxa de pod Fetești- Cernavodă poate fi plătită foarte simplu, prin SMS, la numărul unic la numărul 7577, indiferent de rețea. Prețul taxei de pod Fetești- Ceranvodă prin SMS este calcuată în funcție de tipul autovehicului.

Citește mai multe despre cum se plătește taxa de pod Fetești prin SMS

Am achiziționat un vehicul și până la înmatriculare acesta circulă cu numere provizorii. Este necesară achitarea taxei de pod pentru această perioadă?

Nu, pentru vehiculele care circulă cu numere provizorii, nu se achita taxa de pod.

Am vândut vehiculul și totuși am primit un proces-verbal de constatare a contravenției. Ce trebuie să fac?

Acest lucru se întâmplă deoarece, în urmă vânzării vehiculului, noul proprietar nu a efectuat transcrierea dreptului de proprietate asupra vehiculului în termenul prevăzut de legislația în vigoare. Din acest motiv, în evidențele Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, tu figurezi în continuare că deținător al autovehiculului, iar responsabilitatea achitării peajului revine în exclusivitate utilizatorilor. CNAIR nu are niciun drept în aplicarea sancțiunilor altor persoane decât celor înscrise în certificatul de înmatriculare drept deținători sau utilizatori.

Am primit mai multe procese-verbale de contravenție, emise pentru același vehicul, dar cu date de săvârșire a contravențiilor diferite. Trebuie să plătesc amendă pentru fiecare proces-verbal?

Da, amendă trebuie plătită pentru fiecare proces-verbal în parte.

Taxa de pod plătită și neutilizată își păstrează valabilitatea în cazul în care s-a schimbat proprietarul sau adresa de domiciliu a proprietarului, dar numărul de înmatriculare a rămas același?

Da, taxa de pod achitată rămâne valabilă în această situație.

Am vândut vehiculul, iar taxa de pod plătită este neutilizată și încă se mai află în perioadă de valabilitate. Îmi poate fi restituita sumă aferentă numărului de treceri neutilizate, de la data vânzării vehiculului până la data expirării valabilității peajului?

Nu, acest lucru nu este posibil. Restituirea sumei corespunzătoare tarifelor achitate și neutilizate se face numai la solicitarea utilizatorului, în situația radierii din circulație a autovehiculului, că urmare a declarării furtului vehiculului, a scoaterii sale definitive din România sau a dezmembrării, casării sau predării acestuia către o unitate specializată în dezmembrări.

Taxa de pod Fetești. Cele mai frecvente greșeli ale șoferilor

►utilizatorii au înscris numere de înmatriculare eronate în sms-urile transmise pentru achitarea tarifului

►utilizatorii înscriu in SMS-urile transmise mesaje total eronate. Exemple de mesaje transmise la 7577 cu intenţia de a achita taxa de pod:

  • B00TFI 1Opel Astra G
  • PH 00 ZEC autoturism
  • B00KID dacia logan 13 lei
  • IF00NAK peaj Dacia logan
  • B00MOJ limuzina
  • B00ALD 1 autoturism Mercedes Benz
  • B-00-ALG Hyundai ix35

►utilizatorii trimit SMS-ul de confirmare după expirarea termenului înscris în mesajul primit de la 7577 (maximum 3 ore)

►tariful este achitat după expirarea termenului prevăzut în legislaţie (sfârşitul zilei următoare trecerii, ora 23.59)

Citește și: Autostrada Soarelui. Epopeea lucrărilor începute acum 36 de ani, care nu s-au terminat nici azi

Legea pensiilor a fost adoptată. Punctul de pensie majorat oficial de la 1 septembrie... Informații oficiale despre moartea suspectă a luptătorului MMA, Cosmin Dușa! Ce trebuia să facă sportivul în ziua decesu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x