Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Gata, e oficial! A fost desființată o taxă ce i-a revoltat pe români! Pentru ce nu vor mai fi nevoiți să scoată bani din buzunare

Zeci de mii de români nu vor mai fi nevoiți să scoată bani din buzunare pentru plata unei taxe, conform unei decizii ce a fost luată de autorități, în urmă cu puțin timp. 

Zeci de mii de români nu vor mai fi nevoiți să scoată bani din buzunare pentru plata unei taxe, conform unei decizii ce a fost luată de autorități, în urmă cu puțin timp.

Este vorba despre persoanele care trăiesc în Craiova, care nu vor mai fi nevoite să plătească taxa pe apă de ploaie.

Reprezentanţii municipalităţii au anunţat că, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal Craiova de astăzi s-a votat eliminarea de la plată a apei meteorice pentru utilizatorii casnici – persoanele fizice, asociaţiile de proprietari/locatari, suprafeţele utilizate în scop productiv/comercial cu specific agricol.

”Prin OUG 114/2018 au fost abrogate mai multe articole din Legea 241/2006 care fusese modificată, la rândul ei și obliga Companiile de Apa sa factureze apa meteorică.

Acum, administraţiile locale pot opta dacă se mai facturează sau nu la cetăţeni. Apa meteorică a fost scoasă din facturile craiovenilor, in 2014, când eram primar.

Conform Legii adoptate la propunerea PNL, ea ar fi trebuit reintrodusă, obligatoriu, de toate companiile de apa din România. Împreuna cu primarul Craiovei, Mihai Genoiu, am propus Guvernului României un text de modificare a acestei legi printr-o ordonanţa de urgentă care s-a adoptat in ultima şedinţa de Guvern de anul trecut.

Aşadar, consiliile locale au acum posibilitatea de a scoate din facturile cetăţenilor apa meteorica, iar Craiova a anunţat deja ca o va face, pregătind, in acest sens, o HCL.

Ma bucur ca am putut contribui la o măsura care ajuta cetăţenii romani! Reamintesc ca şi TVA la apa, pentru servicii de canalizare, irigaţii etc a coborât la 9 la suta.”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, potrivit Capital.ro.

Recomandari