Antena Căutare

Taxă pentru căsătorie, de la 1 ianuarie 2019! În ce condiții trebuie să achite cuplurile 1.000 de lei la Primărie!

Anul 2019 aduce vești proaste pentru sute de mii de persoane, întrucât taxele și impozitele locale vor crește drastic. Ba mai mult, vor fi introduse noi taxe, precum cea de căsătorie ori de turism. 

Anul 2019 aduce vești proaste pentru sute de mii de persoane, întrucât taxele și impozitele locale vor crește drastic. Ba mai mult, vor fi introduse noi taxe, precum cea de căsătorie ori de turism.

Astfel, oamenii de afaceri din Timișoara care dețin clădiri ce sunt înregistrate ca sedii de firmă vor plăti impozit de 1,3 la sută din valoarea clădirii, în condițiile în care până acum taxa era de un procent. Totuși, persoanele fizice nu vor fi afectate de aceste majorări, potrivit hotărârii Consiliului Local Timișoara.

De asemenea, a fost introdusă o taxă pe turism, ce va fi inclusă în preţurile practicte de operatorii de turism, indiferent dacă vorbim de hoteluri, pensiuni, moteluri sau hosteluri.

”Taxa specială pentru promovarea turismului în municipiul Timişoara se va calcula de către unitatea de cazare prin aplicarea unei cotei de 2% la tarifele de cazare, exclusiv TVA, practicate de unităţile de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului şi se datorează pentru întreaga perioadă de cazare. Unitatea de cazare va avea obligaţia de a vărsa taxa specială colectată la bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale în raza căreia este situată aceasta, lunar, termenul de plată fiind până la data de 10, inclusiv, a lunii următoare celei în care s-a colectat această taxă”, se arată în proiectul de hotărâre.

Ba mai mult, cuplurile care doresc sa se căsătorească, dar vor să oficieze cununia civila în alta parte față de oficiul primăriei, vor achita 1.000 de lei, scrie banatulazi.ro.

Posesorii de autoturisme vor plăti impozite mai mari cu până la 50%.

Târgul de Crăciun București 2018. Restricții de circulație și rute ocolitoare... Incident șocant la un liceu! Tavanul clasei s-a prăbușit peste elevii care susțineau teza la Geografie. Două fete au fos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x