Antena Căutare

Te întrebi de ce au loc atâtea CUTREMURE în ultima perioadă? Pericolul nu a trecut! Cercetătorii au AVERTIZAT că se va întâmpla așa. Explicația fenomenului este HALUCINANTĂ

O echipă de cercetători a avertizat încă de anul trecut că este posibil ca, potrivit rezultatelor unui studiu pe care l-au făcut, cutremurele să se țină lanț până la finalul anului 2018. Ei au stabilit și care este cauza acestui fenomen.

O echipă de cercetători a avertizat încă de anul trecut că este posibil ca, potrivit rezultatelor unui studiu pe care l-au făcut, cutremurele să se țină lanț până la finalul anului 2018. Ei au stabilit și care este cauza acestui fenomen.

Motivul pentru care anul acesta poate fi unul plin de cutremure până la final este, potrivit acestui studiu, că rotația Pământului a încetinit puțin.

Pentru realizarea acestui studiu, geologii au analizat istoria cutremurelor cu magnitudinea de 7 sau chiar mai mare, care s-au produs încă din anul 1900. Cercetarea a fost prezentată anul trecut la o întâlnire a Societății Geologice din America, în Seattle, și a fost publicată în revista Geophysical Research Letters .

De studiu s-au ocupat geologii Roger Bilham de la Universitatea Colorado din Boulder și Rebecca Bendick de la Universitatea din Montana.

Potrivit celor doi geologi, în timp ce în cei mai mulți ani, media este de 15 cutremure majore în lume, au existat și ani în care media s-a situate între 25 și 30, iar intervalele de timp dintre acești ani cu mai multe seisme au fost relative egale.

Un eșantion de puțin peste un secol în analiza unui fenomen de pe o planetă care are peste 4 miliarde de ani nu este chiar reprezentativ, dar cei doi geologi au observat acest detaliu interesant cu privire la perioadele în care au loc mai multe seisme.

Aceste perioade par să corespundă cu încetiniri temporare în viteza cu care se rotește Pământul.

Bilham și Bendick au calculate că durează cinci sau șase ani pentru ca energia generată de această încetinire să fie propagată din nucleul Pământului către straturile superioare ale planetei, unde au loc cutremurele.

Ultima dată când a fost înregistrată o astfel de încetinire a fost în 2011.

REZULTATE TITULARIZARE 2018. Ruşinos! Deşi au luat note mai mici de 2, din toamnă profesorii vor putea preda. Cum este p... Pașapoarte 2018. Modificare importantă la pașapoarte din 20 iulie! Ce trebuie să știi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x