Antena Căutare

Tehnologia veche creste riscul unui accident nuclear in Romania

Folosirea reactoarelor invechite din Romania creste riscul producerii accidentelor nucleare, sustine fundatia de protectie a mediului, Terra Mileniul III, citata de Green Report.

"Mi se pare gresit faptul ca Institutul de Fizica a Pamantului exclude din start posibilitatea unor cutremure mai mari de 7,5 grade pe scara Richter in Romania. Dar si fara dezastre naturale, reactoarele CANDU, cum sunt cele de la Cernavoda, dupa 20 de ani de activitate intra intr-un proces de imbatranire rapida si se fisureaza tuburile care asigura racirea reactoarelor. Asta fara sa mai luam in calcul eroarea umana", a declarat Ioana Ciuta director executiv al fundatiei Terra Mileniul III.

Spre deosebire de majoritatea celorlalte tipuri de reactoare, fiecare reactor CANDU are doua sisteme total independente, pentru inchidere rapida. In situatii operationale, totusi, sistemele de siguranta CANDU sunt deseori, partial sau complet indisponibile. In unele cazuri, sistemele CANDU de racire in regim de urgenta au fost indisponibile luni la rand.

Sursa: Antena3

Prunariu: Hazardele naturale mari, genereaza o cascada de alte hazarde... Constanta: Un politist a impuscat un tanar de 5 ori din gelozie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x