Căutare Live

Tensiuni de Ziua Nationala a Romaniei: "Noua Dreapta” si "Garda Secuiasca” isi dau intalnire la Miercurea Ciuc

Organizatia "Noua Dreapta" a anuntat ca de 1 Decembrie va organiza un miting la Miercurea Ciuc, unde va fi arborat un drapel tricolor de peste 20 de metri lungime. La manifestatie sunt asteptate peste 300 de persoane.

"Daca te-ai saturat de manifestarile anticonstitutionale ale separatistilor maghiari, daca nu ti-e indiferenta soarta romanilor din judetele Harghita, Covasna si Mures, ajunsi straini in propria tara, daca esti roman si te mandresti cu asta, vino la mitingul de Ziua Nationala a Romaniei. Pe 1 Decembrie, de ziua TA si a tuturor romanilor, te asteptam in inima Romaniei, la Miercurea Ciuc, pentru a sarbatori 93 de ani de la Unirea Transilvaniei cu Patria-Mama! Amintim ca, in 2009, Noua Dreapta a sarbatorit de Ziua Nationala a Romaniei in Covasna, iar in 2010 la Targu Mures", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul oficial al organizatiei- nouadreapta.org.

Reactia Garzii Secuiesti nu s-a lasat asteptata

In replica, Garda Secuieasca a postat un comunicat pe site-ul oficial al organizatiei - szekelygarda.ro - prin care face apel la autoritatile locale sa stopeze aceasta manifestatie: "Ne declaram public dezaprobarea fata de demersul acestei organizatii, recunoscuta pentru initiativele ei anti-maghiare. Facem un apel la autoritatile locale sa impiedice demersul organizatiei de a initia o manifestatie de 1 decembrie in inima Tinutului Secuiesc.

Singurul scop al acestui demers este provocarea populatiei maghiare si crearea unor tensiuni nejustificate in zona. Aceasta organizatie este sprijinita constant de autoritatile romane. Desi nu au autorizatie, ei pot organiza manifestari oriunde. Nu putem accepta ca autoritatile locale, care ar trebui sa serveasca intereselor Tinutului Secuiesc, sa fie blocate de fiecare data, in demersul lor de a stopa astfel de manifestari.

In aceste conditii facem un apel tuturor patriotilor maghiari si secui, respectiv oricarei persoane interesate de soarta Tinutului Secuiesc, sa stopam, prin prezenta noastra, aceasta manifestatie".

Miting fara autorizatie

Viceprimarul orasului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a tinut sa precizeze ca organizatia Noua Dreapta nu a depus nici o cerere pentru organizarea mitingului de Ziua Nationala a Romaniei.

"O persoana fizica a depus o cerere pentru organizarea unui miting in cimitirul eroilor din Miercuea Ciuc, care are drept scop comemorarea victimelor secuiesti din 1 decembrie 1918, de la Cluj-Napoca, singura grupare care s-a opus intrarii armatei romane in Transilvania. Am aprobat cererea, in schimb nu am primit nici o cerere din partea organizatiei Noua Dreapta. Daca cele doua organizatii vor cauta scandalul, cu siguranta e posibila o intalnire intre cele doua parti. Este de datoria fortelor de ordine sa mentina linistea si pacea cu ocazia zilei de 1 decembrie", a declarat Antal Attila pentru Kronika.ro.

"Manifestarea noastra nu va fi una antimaghiara si ii invitam si pe ungurii din Miercurea Ciuc sa vina alaturi de noi, deoarece este o sarbatoare de care se pot bucura toti cetatenii romani, nu doar cei de etnie romana", a spus Codrin Goia.

Acesta a adaugat ca se asteapta la provocari din partea unor organizatii maghiare sau a UDMR si a facut apel la membrii comunitatii maghiare din Miercurea Ciuc sa lase organizatia "Noua Dreapta" sa sarbatoreasca in liniste Ziua Nationala a Romaniei. "Noi nu avem nimic de-a face cu xenofobia si scandalul", a mai spus Codrin Goia, coordonatorul departamentului de propaganda al "Noii Drepte"

Tot articolul, in Jurnalul National

Vezi restrictiile de circulatie cu ocazia Zilei Nationale!... ATENTIE! Calendare crestin-ortodoxe false...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri